Recensies·Recensies van Moon

Dossier Metselaer deel 1&2- Loes den Hollander 4****sterren

Dossier Metselaer serie van  Loes den Hollander

Over de Schrijfster:20150508_150717

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Inmiddels verschenen er van haar hand 19 thrillers, 3 verhalenbundels, 3 novelles en 1 roman.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

In 2013 schreef zij het geschenkboekje ‘Nooit alleen’ ter gelegenheid van de maand van het spannende boek.

Bron:  http://www.loesdenhollander.nl/

Deel 1; Aangetast

 

Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.aangetast_cover

  • Nederlands
  • 352 pagina’s
  • Karakter Uitgevers B.V.
  • april 2015

 

Cover

Op de cover zie je een paar vrouwen benen in een bad, wat is daar gebeurt wie is die vrouw dat is het eerste wat er door mijn hoofd gaat. Het trekt me wel een beetje een vage omslag, waardoor je gedachten alle kanten opgaan. Aangetast is het eerste deel in Dossier Metselaer nu word mijn interesse helemaal getrokken, ik ben gek op meerdere delen over één of meerdere personages.

Het verhaal  

“Het is 4 november, proficiat met je tienjarig jubileum van de dans ontspringen. Je bent zeker trots op jezelf.?

Matthias denkt wie stuurt mij nu een kaart, ik ben niet eens jarig? Dan bekijkt hij de inhoud en de tekst raakt hem als een klap in het gezicht. Niemand mag iets van deze kaart weten en zeker niet over de waarheid van de boodschap.

De ouders van Lieve Mestelaer, Gideon en Rifka leven al tien jaar met het verlies van hun oudste dochter. Tien jaar en soms lijkt het gisteren. Tien jaar lang spijt en wroeging, tien jaar lang koude oorlog en geen uitzicht op verbetering.

Wanneer Matthias en Gideon op 4 november boodschappen en bedreigingen ontvangen, zakt de grond onder hun voeten weg. Wat is er echt gebeurt op de 4e november tien jaar geleden? Wie wil dat kostte wat het kost boven water krijgen?

Mijn mening

Een lekker boek, leest lekker weg korte hoofdstukken en een goede spanning. Niet een hele zware thriller maar echt zo`n boek wat je lekker weg leest op vakantie of in de tuin in de zon. Ik vind dat lekker zo tussen twee zware thrillers door dan zit je gewoon even ontspannen te lezen, en raak je gaande weg het boek toch wel heel nieuwsgierig naar de ontknoping. En die komt er maar net eentje die ik had zien aankomen. Een goed plot met een open einde waardoor je toch wel nieuwsgierig raakt naar het vervolg. Gelukkig schrijft Loes den Hollander snel en zullen we niet lang te hoeven wachten op Dossier Metselaer 2.

Fijn..

De personages zijn goed omschreven en mij gedachten gingen tijdens het verhaal vaak een andere kant op, en elke keer de verkeerde bleek later. Aangetast is een goed verhaal met een vervolg waar ik van houd.  Het is geen verhaal waar ik nachten van wakker zou liggen zoals een Chelsea Cain, of een Fitzek, maar zeker eentje die ik aanraad om te gaan lezen. Want het verhaal is goed en het plot verassend. Gewoon weer een lekker Loes den Hollander thriller..

 

Deel 2: Genadeklap

Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.genadeklap

  • Nederlands
  • 320 pagina’s
  • Karakter Uitgevers B.V.
  • oktober 2015

 

De Cover

Een echte fijne omslag, een gevangenis cel/verhoorkamer in de gevangenis.. I like it. Met een mooi geel vogeltje op de stoel. Echt een omslag waar mijn aandacht oor word getrokken, het heeft een mysterieuze uitstraling wat mijn aandacht trekt. Maar nu ben ik al fan van Loes dus ik had het boek sowieso gekocht, .want ik heb deel 1 ook gelezen en aangezien ik gek ben op series wil ik natuurlijk weten hoe het verder gaat met Gideon en Matthijs

Het Verhaal

“ Dat ze gewoon vergat op welke manier ze dood van haar kind het beste kon wreken”

Gideon zit zijn gevangenis straf uit op de moord van zijn dochter Tamara, hij neemt de schuld op zich terwijl Rifka zijn vrouw gewoon buiten de muren door gaat met haar leven en met Clemens de vriend van Tamara. Gideon heeft het niet gemakkelijk in de gevangenis en probeert zo lang mogelijk de reden voor zijn straf verborgen te houden voor zijn mede gevangenen. Maar er zijn meerdere mensen die de waarheid weten..

Hoelang kan dit geheim verborgen blijven?  En wat gebeurt er als er meer geheimen ontrafeld worden….

Rifka blijft van mening dat ze wraak moet nemen op Matthijs welke de dood van hun dochter Lieve op zijn geweten heeft.. Matthijs is vertrokken en waant zich veilig in zijn nieuwe woonplaats en op zijn nieuwe werkplek totdat de tante van zijn overleden vrouw Frederique plots voor hem staat.  Hoe lang kan hij zijn verblijfplaats geheim houden

Genadeklap een boek vol geheimen welke op het punt staan boven tafel te komen en dan .. dan loop je pas echt gevaar

 

Mijn Mening

“Nu is alles terug. Alles wat ik voelde, alles wat ik vermoedde. Alles wat ik wist.

Genadeklap is het vervolg op aangetast het eerste deel in de Metselaer serie, Loes legt uit op de eerste pagina dat het word aangeraden om Aangetast eerst te lezen, en daar ben ik het helemaal mee eens Genadeklap is niet een op zichzelf staand verhaal, en ik moest ook even terug kijken in deel 1 hoe het ook alweer eindigde en waar het over ging. Maar het kwam al snel boven drijven.

Genadeklap is weer een echte Loes den Hollander hij leest heerlijk vlot, de korte hoofdstukken de vlotte schrijfstijl maken dat ik het boek door sjees en bijna niet kan weg leggen maar ja als je ogen dicht vallen is het waarschijnlijk toch tijd om te gaan slapen.. de personages zijn bekend en al gauw gaan mijn gedachten weer naar Aangetast en leef je verder mee met Gideon en Matthias .. en krijg ik toch echt de griebels van Rifka

Net als de voorgaande boeken is de opbouw erg goed, je blijft door lezen en weg leggen is bijna geen optie. Het boek neemt verschillende wendingen welke ik niet aan zie komen.. Het boek bestaat uit 4 delen waarvan er drie uit kort hoofdstukken bestaan en door de verschillende personages wordt verteld. Door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl leest het vlot.

Gaande weg kom je meer geheimen te weten en vallen de puzzelstukjes op zijn plek, en daarom moet je ook Aangetast eerst hebben gelezen want anders snap je er echt niet veel van. En toch vind ik dit niet jammer, dat komt ook doordat ik Aangetast natuurlijk gelezen heb, en ik er ook gewoon van houd als een boek door gaat met dezelfde personages en dat je na een boek met vragen blijft zitten en je dan je eigen plaatje kan maken.. Het geluk is dat Loes Den Hollander snel schrijft en ik dus  niet lang hoefde te wachten op het vervolg, van Aangetast.

Het einde is verassend, ik had verschillende plots in mijn hoofd de revue laten passeren maar deze niet.. een verassende wending welke ik wel begrijp, Met een Genadeklap is het verhaal van de Familie Metselaer over… Ik verwacht geen vervolg maar je weet het nooit waar ik wel naar uit kijk is het volgende boek van Loes Den Hollander, haar twintigste geloof ik.

Want ik ben fan, de schrijfstijl van Loes, de opgebouwde spanning en elke keer weer de originele onderwerpen en verassende wendingen maken dat ik er gewoon van houd. En ik kan jullie echt deze twee delen van de Metselaer-thrillers aan raden, hierin kun je je paar regenachtige zondag middagen zeker vermaken, met genoeg spanning, irriterende personages, en verassende wendingen…

Plot: 5, Leesplezier: 4, Spanning: 3, Schrijfstijl: 4

Conclusie: 4 sterren

Deze serie krijgt van mij een dikke 4 sterren omdat het heerlijke boeken zijn om je in te verliezen en mee te leven met de personages

28 APRIL Komt het volgende boek uit van Loes Den Hollander Droombeeld, jullie snappen wel dat ik uit kijk naar dit nieuwe boek . Ik hoop dan ook dat er weer een boekpresentatie in de buurt is. 20150508_151138

Moon    

 

Een gedachte over “Dossier Metselaer deel 1&2- Loes den Hollander 4****sterren

Reacties zijn gesloten.