Recensies·Recensies van Moon

Onder Water- Linda Jansen 4**** sterren

Onder Water- Linda Jansen

download (6)De Cover:

Een mooie roze cover met daarop een bakfiets, niet echt een heel spectaculaire cover, maar wel een mooie opvallende. Een mooie kleur en heel eenvoudig wat erg leuk was dat de boekpresentatie ook met dezelfde bakfiets was. Daar is dan wel weer over nagedacht en heeft ook wel iets Ik vind het een leuk idee en het is weer eens wat anders.

“Zou het niet heerlijk zijn om op nieuwjaarsdag alle ellende van het afgelopen jaar achter je te laten?”

Oh, zou dat soms niet heerlijk zijn gewoon na  oud op nieuw alle pijnlijke dingen van het jaar ervoor achter je laten, ik zou dat komende jaars wisseling heel graag willen, niet meer de pijn voelen en de zorgen en dan gewoon 1 januari verder …

De vijfendertige Liz, is getrouwd met Tom en ze hebben samen een 4 jarig dochtertje, Lara, ogenschijnlijk gaat hen alles voor de wind, Liz geniet volop van het leven. Geeft geld uit als water en neemt er een minnaar bij, maar ze weet niets van de problemen van haar man Tom, hij vecht  voor alles wat hem dierbaar is, zijn gezin, zijn bedrijf. En niemand heeft weet van zijn dubbel leven,wat is zijn grote geheim.

 “ Ik moet iets doen voordat het monster alles verslindt wat me lief is”

Wat vond ik van Onder water?:

Een roman weer eens wat anders dan een thriller, het lijkt me wel iets, de kleur van het boekje staat me aan en eenvoud van de cover maken me enthousiast  ik ga het weer eens proberen een roman.

Wat me gelijk al erg aanstond, was wat er op de zij-flap van de cover staat:

“Het observeren van mensen en hun gesprekken op terrassen, in café`s en het park waar ik graag kom. Dat is voor mij iedere dag opnieuw een bron van inspiratie.”             

Een boek over jou en mij en de gewone mens, hoe gaan mensen met elkaar om, dat lijkt me dus heel erg leuk,want er gebeurt van alles hoor als je mensen met elkaar hoort praten. Het lijkt me heerlijk om onbespied op een terras alle verhalen op te vangen en hiermee aan de slag te gaan iedereen kan wel een iemand zijn van de personages uit het verhaal. Gewoon een boek van de straat. Ik ga gauw beginnen mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Een roman met genoeg spanning, de manier waarop het verhaal in elkaar is gezet maakt dat ik toch geboeid aan het lezen ben, ik wil meer weten over Davos, en over Liz en haar minnaar. Het is op een heel fijne manier geschreven waardoor je door het boek heen sjeest.

Heerlijk zo`n boek waar genoeg gebeurt en je niet mega zwaar bij na hoeft te denken. Dit had ik niet verwacht toen ik de mooie roze voorkant zag, ik verwachtte een zoet sappig romannetje maar daar kom ik al snel van terug. De personages zijn goed beschreven, de zorgen van Tom de losgeslagen manier van leven van de ontevreden Liz,  de manier waarop ze alles aan haar vriendinnen verteld is zo herkenbaar, gelukkig is niet alles heel herkenbaar!

Ook de bakfiets op de voorkant is goed gevonden tijdens het lezen is het een terugkerend gebruiksmiddel waardoor je de keuze al vrij snel snapt. Het plot wordt tot op het laatst geheim gehouden, ik had deze wending  niet zien aankomen.

Onder Water is  een verrassend fijn geschreven Roman met genoeg spanning en een goed verhaal er in, tijdens het lezen raak je verweven met de personages met de een even meer dan met de andere. Een heerlijk boek als je een uurtje over hebt of als je heerlijk op je luchtbedje ligt.

Dikke 4 **** sterren voor dit mooie debuut.

21 april 2016 wordt het tweede boek van Linda Jansen gelanceerd het vervolg op Onder water….

Boven water

cid_96D8223F-0EC6-4BA5-A902-806ADFBA4385-198x300

 

 

Een gedachte over “Onder Water- Linda Jansen 4**** sterren

Reacties zijn gesloten.