Recensies·Recensies van Caro

Ook Caroline las Schaduwvechters – Walter Lucius

Schaduw vechters van Walter Lucius

Nadat ik  drie jaar geleden Vlinder en de storm las en daar enorm van genoten had, was het nu tijd voor Schaduw Vechters. Omdat er geen tijd was om Vlinder in de Storm overnieuw te lezen stapte ik in het verhaal. Gelukkig was de herkenning er al snel.

Farah Hafez en Paul Chapelle, die een grote rol hadden in de Vlinder, komen meteen in actie. Farah is betrokken bij een gijzelingsactie in Moskou waardoor zij wordt gezien als een terreur verdachte en internationaal wordt gezocht. Ze vlucht naar Jakarta, waar ze samen met haar collega Paul Chapelle en de Russische Anya Koslova, een duister netwerk van een Russische oligarch probeert te ontrafelen .

Ondertussen zijn hoofdinspecteur Radjen Tomasoa en zijn collega Esther van Noordt bij een vermeende zelfmoord geroepen, de man die Radjen had kunnen helpen bij het oplossen van de aanrijding van een kleine jongen in een bos lijkt te zijn vermoord.

Toen de Vlinder en de Storm in 2012 uitkwam heb ik die meteen gelezen en het was een geweldig boek. Jammer genoeg duurde het lang voor deel twee werd uitgebracht, maar na een gesprek te hebben gehad met Walter Lucius bij zijn uitgeverij L.S. Amsterdam, werd dit duidelijk. Hij was niet tevreden over deel 1 en deel 2 is ook nog drie keer herschreven voordat het naar de drukker kon.

Walter is veel compacter gaan schrijven, maar nog steeds even beeldelijk. Wanneer je het boek leest zie je het ook werkelijk voor je. Voor mij hoeft er geen film te komen, het boek is al filmisch genoeg. Doordat Vlinder in de Storm al in de kast staat, was Schaduw vechters meteen weer een herinnering terug. Ook al was het drie jaar geleden, het boek kwam me meteen weer voor de geest. Of je het als stand-alone kan lezen, ja dat kan, maar je mist toch wel wat essentiële gebeurtenissen. De rode draad zo gezegd.

De Vlinder en de storm is herschreven en er zijn stukjes weg gehaald, die er eigenlijk niet toe deden. Het is fijn als je een boek leest en je er ook je eigen fantasie in kunt laten gaan de lezers van het eerste uur, hadden zo iets van wij willen fantaseren, beschrijf nu niet tot in detail alles.

Schaduw vechters heeft duidelijk een betere schrijfstijl dan Vlinder in de Storm het debuut van Walter. Je merkt heel goed dat hij is gegroeid in zijn schrijven.

Het boek heeft wel je aandacht nodig, het is niet een tussen door boek. Door de vele personages, die ook nog al eens een bijnaam hebben en de vele plekken en bedrijven die beschreven worden, moet je echt je aandacht bij het boek houden.

Wat zal er in deel drie verder gebeuren, de hit en run is opgelost, maar er zijn nog andere losse eindjes die een verhaal kunnen vormen.

 

  • Schrijfstijl            : 4
  • Spanning             : 5
  • Psychologie       : 4
  • Leesplezier        : 3
  • Plot                       : 5

 

4 ****sterren

Lieve Leesgroet Caroline