Kinder Mustreads·Recensies

Een kinderboek ditmaal; Vogel Vera in het Wonderbos – Esther van der Ham

 

Vogel Vera in het Wonderbos- Esther van der Ham

  • Uitgeverij ; De Droomvalei
  • Hardcover, 210×210 mm,
  • 48 pagina’s,
  • volledig in kleur
  • €14.50
  • ISBN: 978-94-91886-00-3
    Voor kinderen van 3-6 jaar

De achterflap;

Met kleine versjes worden kinderen in dit prentenboek geholpen om anders naar hun eigen leven te kijken. Daag de kinderen uit eens net als bij Vogel Vera te zijn door hun eigen Wonderbos te creëren.

trailer Vogel Vera

Mening;

Een vrolijk gekleurde omslag met een heel vrolijk vogeltje, dit kan niet anders als je aandacht trekken, kinderen zijn door de kleuren gelijk geboeid. Wanneer je het boek openslaat is het een gezellige boel, er is ruimte voor de kids om na te denken maar ook om actief deel te nemen aan het boek. Er is ruimte om te kleuren, om opdrachtjes te doen samen met papa en of mama.

De schrijfstijl is erg prettig, het is in rijm vorm geschreven  wat kinderen aanspreekt maar ook degene die voorleest kan zo spelen met de woorden en het maakt het voorlezen een feestje. Per bladzijde staat een woord centraal, er wordt kort uitgelegd hoe je een woord kunt interpreteren en laat het kind nadenken over wat het woord voor henzelf betekend. Wanneer je het samen met je kind leest kun je leuke gesprekjes krijgt, met een zekere diepgang omdat jet het op je kind kan betrekken.

Een voorbeeld; “Genieten” is samen zijn, je kunt je kind vragen waar geniet jij van? Wat vind jij echt leuk? De vragen kun je per leeftijd moeilijker/ dieper maken. Hierdoor krijg je ook een kijkje hoe of je kind zich voelt en een kijkje in hun gedachten wereld.

Het boek staat mij enorm aan, er zijn meerdere aspecten waardoor dit gebeurt; de kleuren zijn vrolijk en vallen op, de schrijfstijl is heerlijk te noemen doordat het op rijm geschreven is. Maar ook het interactieve maakt het boek zeer speciaal, je kunt als ouder een kijkje krijgen in de gedachtegang van je kind maar ook kun je op spelenderwijs samen met je kind hun eigen wonderbos creëren. Een boekje waar je mee kunt spelen en leren..

Een boek wat voor het kind maar ook voor de volwassenen een plezier is om samen te lezen. Ook de oudere kinderen kunnen er veel plezier aan beleven, zij kunnen zelf krachtzinnen maken of hun eigen veilige wonderbos.