Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Brave New Love- Jen Minkman ea. “De boodschap is: durf jezelf te zijn”

Brave New Love – Jen Minkman ea.

“De boodschap is: durf jezelf te zijn”

 • Brave New Love
 • young adult diversityverhalen
 • Taal: Nederlands
 • Uitgever: Dutch Venture Publishing
 • Nederlandstalig
 • 300 pagina’s
 • 9789492585202
 • juni 2018

 

9200000091211224(2)

Auteurs en hun verhaal:

 1. Miranda Peters – Vuurkoningin
 2. Lysander Mazee – Uit de diepte
 3. Sophia Drenth – Dag, dromer
 4. Natascha van Limpt – Spiegelvrees
 5. Isabel Peters – Sanssouci
 6. Marijke F. Jansen – Stem van Sakura
 7. Jan Minkman – Het bitterzoetste verhaal
 8. Debora Elisabeth – Over de grens
 9. Tamara Haagmans – Phantom of the Opera
 10. Oli Veyn – Sympathy for the devil

Samenvatting:

Durf jij jezelf te zijn?

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten tien Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.

Mijn leeservaring:

Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing las ik mee met de diversity verhalen bundel Brave New Love. Deze bundel bevat 10 verhalen van bekende maar ook onbekende auteurs.

De verhalen waren heel divers, van totale fantasy tot kleine stukjes fantasy, maar allemaal gaan ze over liefde. Hetro liefdes maar ook homo liefdes staan centraal in deze bundel.

Prachtig geschreven verhalen, sommige verhalen nemen je mee in hun wereld en laten je voelen wat echte liefde is, andere verhalen waren te complex en moest ik twee keer lezen om het te begrijpen.

Het fijne van deze bundel is dat je af en toe een verhaal kan oppakken en lezen en dan weer door kan gaan met iets anders, niet dat ik dat gedaan heb, want ik was te nieuwsgierig naar de verhalen.

Toch heb ik voorkeur voor sommige auteurs, hun verhalen doen me wat en ik vond het jammer dat ze maar zo kort waren. Van de drie verhalen die me het meeste deden geef ik een kleine stukje weg.

Het verhaal “Uit de diepte” van Lysander Mazee, heeft me verrast. Het verhaal van Sigurd die is ontslagen bij de marine en een nieuwe baan gevonden heeft, maar waarom hij is ontslagen houdt hij angstvallig verborgen. Wanneer hij denkt een jongen in het water te zien, klimt hij naar beneden en komt in contact met deze jongen, die ook zo snel als hij er is ook weer is verdwenen. Na Sigurd’s  eerste ontmoeting met deze jongen, verandert zijn leven. Alleen met oma kan hij over de jongen praten, maar dan gebeurt er iets, wat alles verandert en hij zelf op onderzoek gaat naar de identiteit van de jongen.

Nu hij wist wie hij was, wat hij kon, en wat echt belangrijk voor hem was, kon hij het verleden laten rusten en zijn schaamte van zich afzetten.

Het verhaal “Dag, dromer” van Sophia Drenth, vond ik prachtig en erg ontroerend. De plot is zo anders dan je verwacht. Het verhaal van Aurore, die op een dag haar kat achterna springt, die in de gracht is gevallen en Leonis, die haar uit de gracht redt.

‘Dag, dromer,’ zegt hij, ‘wat bezielde je in godsnaam om in de gracht te springen?’

Ook het verhaal voor de mij bekende auteur Debora Elisabeth “Over de grens” vond ik geweldig. Dit verhaal van Deborah raakte mij diep. Met een traan rollend over mijn wang ging ik mee de grens over.

Voor het eerst in mijn leven bleek mijn handicap een zegen te zijn.

Een verhalen bundel voor een ieder die houdt van fantasy en romantiek. Verhalen met een boodschap, durf jezelf te zijn.

Lieve leesgroet Caroline

photovisi-download (6)