Recensies

December, wij blikken even terug op 2018 met Caroline

1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Caroline,  moeder van 6 heerlijke kids en 3 aanhangsels 😉, echtgenoot van Peter jan en ook nog een aanstaande oma 😉  Ik ben mede eigenaar van Mustreads or not en ambassadeur van het kinderzwerfboek op Goeree-Overflakkee. Ik lees alles wat op mijn pad komt en ik heb geen echte voorkeur meer. Vroeger las ik alleen maar thrillers maar er komt zoveel moois voorbij, dat ik geen voorkeur meer heb. ik kan genieten van een roman een jeugdboek of een waargebeurd verhaal. Verder heb ik zoveel hobby’s dat mijn dagen tekort zijn. Ik sport 3x in de week, ga graag op vakantie, dit jaar maar 5x :-(, ik heb een groot huis en veel beesten en verzorg de schoolbibliotheek. Haken, breien, foto’s plakken en vlogs maken vind ik ook erg geweldig.

photovisi-download (19)

2. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

De genezer van Toni Coppers wil ik graag in handen krijgen

9200000095628405

 3. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Dat ligt eraan aan wie ik het moet geven natuurlijk, maar op dit moment staan de boeken van Gaby Rasters hoog op mijn lijst, romans met onderwerpen die je raken.

47105185_2157234674489857_5984802894208040960_n

4. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: Anders Kind van Monique Kroezen, omdat het een boek is wat zo enorm bij me binnen kwam, zo mooi geschreven, over een doodnormaal gezin dat een kind krijgen met een beperking, wat voor impact heeft dat op dit gezin en de omgeving.

photovisi-download (24)

 

2; Joodse buren van Maria Boonzaaijer. Een verhaal over twee families en wat de oorlog nog tot lang nadat deze is afgelopen voor impact heeft op nabestaanden.

photovisi-download (21)

 

3; Bling Bling 3 van Jan van der Cruysse, het einde van de trilogie. Een geweldig goed geschreven thriller over een grote groep diamantsmokkelaars en toch bleef er maar één over. Een verhaal waar je wel een sterke maag voor moet hebben.

photovisi-download (22)

 

4;Op het einde gaan ze allebei dood van Adam Silvera een ya waarvan het plot dus al verklapt wordt, maar wat zo goed in elkaar gezet is, een boek voor de jeugd maar zeer zeker ook voor volwassenen. Wat ga jij doen als je weet dat je nog maar 24 uur te leven hebt? 

photovisi-download (23)

 

5;De schaduw van mijn moeder van Nicola Scott Een roman met terug blikken naar vroeger, zodat je er achter komt waarom de keuze gemaakt is. Gebeurtenissen uit het verleden zetten een gezin compleet op zijn kop en hoe komen ze achter de waarheid als de enige persoon die de waarheid kent er niet meer is.

photovisi-download (25)

 Wow dit was zo moeilijk, mijn lijst met alle boeken die ik gelezen heb erbij gepakt, maar  er waren er nog veel meer die een plaatsje in deze lijst horen te hebben. Toch zijn dit de boeken die me het meeste zijn bij gebleven.

 4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik heb nooit een streef getal en weet niet hoeveel ik er dit jaar heb gelezen, echt geen idee en ik ga ze ook niet tellen. Wat er binnen komt en wat ik gekocht heb is mega veel en er gaan er verschillende mee naar volgend jaar om te lezen. Ik had een boekje waarin je kunt schrijven wat je leest, genre enz.. dat was al gauw vol, verder schrijf ik recensies maar er zijn ook boeken waar ik geen recensie van schrijf. Die vielen me dan zo tegen, dat ik er niets over kwijt wilde. Een auteur schrijft en dat is niet eenvoudig, wie ben ik om het boek dan af te kraken terwijl iemand anders het wel een goed boek vind misschien. Liever schrijf ik er dan niets over. Niet alle boeken hoeven 5 sterren te hebben, daarom geef ik, maar ook Moon, geen sterren en laten we ons gevoel spreken, maar als een boek totaal niets heeft waar ik maar een klein beetje enthousiast over ben, dan laat ik het zo en leg ik het in de minibieb met de hoop er anderen wel een plezier mee te doen.

 5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Deel 4 van de C-serie van Esther van der Ham “Censuur”en het nieuwe boek van Jan Vander Cruysse, dat alweer teveel bladzijden heeft om er één boek van te maken, dus het wordt vast weer een trilogie 😉 en natuurlijk ben ik heel benieuwd naar het complete verhaal van Jasmijn, geschreven door Gaby Rasters. Ik ben één van de proeflezers van het boek. Een boek wat een band smeet tussen de proeflezers, dat ik nog nooit heb mee gemaakt. Vrouwen met allemaal een rugzakje klein of groot, die diep respect hebben voor elkaar.

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Ik ben een happy recensent, want ik heb al vele auteurs mogen ontmoeten en een praatje mee mogen maken. Ik zou wel een kop koffie met Simone van der Vlugt willen drinken, want ik heb haar wel in het voorbij gaan een keer gezien maar nog nooit gesproken en ik zou haar vragen wat ze het fijnste vind om te schrijven thrillers, jeugd boeken of historische romans en hoe ze aan haar inspiratie komt. Ook zou ik willen weten of ze van de tv-serie Lois geniet of dat ze toch vind dat er teveel weg is gelaten uit haar boeken.

photovisi-download (27)

Ik wil iedereen bedanken die ons gesteund en gevolgd heeft de afgelopen jaren. Moon en ik hebben het enorm naar ons zin en zijn heel blij dat Carla en Elsa ons team zijn komen versterken, want een blog bij houden is toch wel heeeeeel veel werk saampjes. Alle uitgeverijen en auteurs willen wij natuurlijk bedanken voor hun vertrouwen en jullie, onze volgers, die hun NTL lijsten zien groeien en genieten van al het moois op boeken gebied. Hopelijk blijven jullie ons volgen en kunnen we jullie voor 2019 weer hele leuke items, winacties en leesclubs aanbieden.

Lieve leesgroet van Caroline

download (10) (1)