Een terugblik op......

December, wij blikken even terug op 2018 met Ann

Een terugblik op 2018

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Ik ben Ann, 41 jaar en mama van twee puberzonen (die ook graag lezen).  Vier katten huppelen (als ze niet aan het eten of aan het slapen zijn) hier ook rond.  Sinds kort werk ik als tandartsassistente in hartje Antwerpen. Ik lees zeer graag thrillers en Young Adult (graag realistische verhalen of iets over dystopische werelden).  Dit jaar heb ik regelmatig ook eens naar iets meer literairs gegrepen en ik merk dat dit me toch ook best wel bevalt.

Stilte, een tasje thee, dekentje en de poezen die liggen de snorren … dat is genieten!

photovisi-download (45)

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Verlanglijstje as in kadootjeslijst voor de feestdagen: ‘Showstealer’ van Hayley Barker, ‘Räv’ van Tjeerd Langstraat, ‘De cactus’ van Sarah Haywood’, ‘Caraval’ van Stephanie Garber, ‘De verdwijning van Adèle Bedeau’ van Burnet, … en nog zo’n twintigtal andere titels

photovisi-download (46)

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Alles hangt ook af van voorkeur van genre natuurlijk.  Indien hij/zij graag iets spannend leest, dan doe ik zeer graag de Rani Diaz-serie van Sterre Carron of ‘Alex’ van Pierre Lemaître cadeau. 

Als de vriend(in) graag een roman leest dan zou ik eerder een boek van Patrick Conrad of ‘Eland’ van Lykele Muus met veel plezier geven.

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

1: Diep in december – Patrick Conrad

Dit boek heeft me doen glimlachen en doen wenen.  Conrad geeft letters leven, speelt met zijn woorden en brengt een flinke dosis emoties in zijn verhalen.  Een boek waar ik zeer veel quotes in heb aangeduid.  Soms zo’n aangrijpende passages waardoor ik het boek soms dichtsloeg en even de woorden meerdere keren in mijn hoofd liet binnen sijpelen.

ann carol num 1

2; Pitta – Sterre Carron.

Waarom ?  Omdat ‘Pitta’ gewoonweg pittig is.  Ik hou van boeken waar de verbeelding op hol kan slaan, waar de auteur gedetailleerd gruwelijke zaken beschrijft.  En laat dat nu juist zaken zijn die Carron uitermate goed beheerst !

Ann en Marijo

3; Tsunami – Adem – Nico De Braeckeleer

Dystopische YA van een Vlaamse schrijver.  Een verhaal om even bij stil te staan en waarin een portie maatschappijkritiek in verwerkt wordt zonder al te belerend te zijn.  Zeer meeslepende personages, vlotte conversaties en tonnen emoties waardoor je het boek in no-time verslindt.

ann num 3

4; Showstopper – Hayley Barker

Ik vond ‘Showstopper’ een zeer gruwelijk boek.  Een YA die me meermaals echt deed walgen.  Voor mij kwam het over als een ‘moderne’ versie van een concentratiekamp, alleen speelt het zich nu af in een circus.

ann num 4

5: Enorm aan het twijfelen tussen het debuut ‘Waarvan akte’ van Piet Coucke ofBluf’ van Guy Prieels De eerste was een geweldig goed debuut.  De lay-out was erg professioneel aangelegd en het verhaal was zeer amusant.  Een erg verrassend boek van Vlaamse bodem.  En ‘Bluf’, tja … dat was lachen.  De personages waren één voor één geweldig uitgediept, een verhaal boordevol humor, genoten van de energieke dialogen, … kortom een Mustread!

ann num 5

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik hoop 45 boeken te kunnen lezen.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Ik kijk met smacht uit naar de YA ‘Enigma’ van Guido Eekhaut.  De 12de in de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron belandt met grote zekerheid ook in mijn boekenkast.  Verder ben ik nieuwsgierig naar ‘Schaduwman’ van Phoebe Locke, ‘Dodenstoel’ van Johan Andersen, de ‘Graffitimoorden’ van WA Dehairs en ‘Vlam’ (het vervolg op ‘Inkt) van Alice Broadway.  En ik meen te hebben gelezen dat Patrick Conrad bezig is met een nieuwe roman, dus dat is toch ook ééntje waar ik grandioos naar uitkijk.

photovisi-download (47)

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Ik zou erg graag Pierre Lemaître ooit ontmoeten.  Ik heb enorm genoten van ‘Bruidsjurk’ (nu bekend onder de naam: Vals leven) en de Verhoeven-serie.  Lemaître is echt wel een auteur waar ik enorm naar opkijk.  Ik weet niet hoe mijn Frans zou klinken met mijn (door de nervositeit) bibberend stemmetje, maar ach … gewoon een wijntje drinken met hem zou ik ook al aangenaam vinden.  Ik was in zijn boeken enorm gecharmeerd door inspecteur Verhoeven en hoogstwaarschijnlijk zouden mijn vragen daar in het begin van ons gesprek ronddraaien.  Verder wil ik uiteraard weten of hij nog verdere plannen voor (een) nieuwe thriller(s).

photovisi-download (48)