Een terugblik op......

December, wij blikken even terug op 2018 met Sandra

Een terugblik op 2018

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Even voorstellen: ik ben Sandra Raino, 50 jaren jong, moeder van 3 pubers, al meer dan 30 jaar met Marco, baasje van een neurotische maar hele lieve zwartwitte kater Joris en mijn hele leven lang al gek van lezen en boeken. Al 2,5 jaar “bestier” ik mijn website MeerdanSandra.nl met daarop ook veel recensies en leesgeoriënteerde blogs. Daarnaast werk ik parttime op een bouwkundig bureau, ben regiomoeder van Stichting Mama Vita Zaanstad (voor moeders met een kind/kinderen met autisme) en heb sinds kort Minibieb Bibliotuin Rooswijk in mijn voortuin staan! 

photovisi-download (94).jpg

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de decembermaand?

Ik ben een boekivoor, je maakt mij blij met elk boek!

 

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

“De Reiziger” van Diana Gabaldon. Ik heb met mijn Reiziger-virus al heel veel mensen in mijn omgeving besmet, zelfs mijn vriendin in Australië heeft een Engelse versie toegestuurd gekregen!

download (23)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Jeetje… ik heb mijn recensielijst doorgekeken en daar staan sowieso al 10 potentiele gegadigden voor deze top 5 in… keuzes.. keuzes….

De Zaak Magritte van Toni Coppers – mijn eerste kennismaking met Toni Coppers was er gelijk 1 met allure. Wat een geweldige thrillerschrijver is deze man…ennuh ik ben gek van de Vlaamse schrijfstijl!  https://meerdansandra.nl/2018/01/de-zaak-margritte-toni-coppers/

photovisi-download (76)

Oorlogskind van Mechtild Borrmann – buiten het feit dat ik haar ontmoet heb (altijd erg leuk!) vind ik het zo bijzonder dat Mechtild Bormann heeft geschreven over de Duitse bevolking tijdens de 2e Ook zij hebben heel erg geleden onder het juk van Hitler! https://meerdansandra.nl/2018/04/oorlogskind-mechtild-borrmann/

photovisi-download (78)

De Verloren kinderen van Diney Costeloe: Het enige wat ik continue bij dit boek kon denken: het kan niet waar zijn… het kan niet waar zijn… wat een prachtig geschreven en zeer intens verhaal! https://meerdansandra.nl/2018/04/de-verloren-kinderen-diney-costeloe/

photovisi-download (81)

 

Het probleem met voor altijd van Jennifer L. Armentrout – kedeng…. en die kwam even binnen, young adult meets seniorreader J mission accomplished! https://meerdansandra.nl/2018/06/het-probleem-met-voor-altijd-jennifer-l-armentrout/

photovisi-download (84)

Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh – De uiteindelijke ontknoping van dit blijkt overweldigend, heftig en zeer emotioneel te zijn en had ik compleet niet aan zien komen! https://meerdansandra.nl/2018/07/zeven-perfecte-dagen-rosie-walsh/

photovisi-download (88)

 Als all-over 2018 tip: de feelgood-Eilandserie met Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom van Jackie van Laren: Jackie weet bij mij altijd een gevoelige snaar te raken zodat ik helemaal meeleef en in het boek zit!

photovisi-download (92).jpg

4: Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

De 60 moet ik wel kunnen halen

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Het nieuwste boek van Rolf en Cilla Börjlind, ik ben helemaal weg van hun schrijfstijl en de manier waarop zij de huidige problematiek in Scandinavië in hun thrillers verwerken. Het schijnt 15 januari uit te komen, joehoe!

0fbf5c950f6c5df63b6a4a0c981e6a1d_cache_.png

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Mmmmm, denk… kreun… kraak…. Diana Gabaldon? De schrijfster van De Reiziger! Ik zou haar willen vragen of zij niet een heul klein rolletje (mag ook zonder tekst!) in Outlander voor mij kan regelen. Ik dacht zelfs aan dienstbode die de rug van Jamie moet insoppen o.i.d. hoe gaaf zou dat zijn?

photovisi-download (93)

Liefs van Sandra van www.meerdansandra.nl
Facebook: https://www.facebook.com/meerdansandra/

san