Een terugblik op......

December, wij blikken even terug op 2018 met Karolien

Een terugblik op 2018 

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?


Ik ben Karolien Compiet, 35 jaar. Echtgenote en moeder, maar ook copywriter en webdesigner. En daarnaast ben ik een van de recensenten van Qreative Minds.

Lezen doe ik vrij standaard: in de bank, met een boek. E-reader doe ik niet aan, ik wil papier in mijn handen als ik lees. Ik lees veel genres, maar houd niet van het echte lichte werk. Je zal me dus niet snel betrappen met een doktersromannetje.

photovisi-download (13).jpg

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?Ik ben vooral heel benieuwd naar het debuut van Jorien Cohrs, ‘Onmenselijk verliefd’. Hoewel ik enigszins bang ben dat hij aan de lichte kant is om écht mijn smaak te zijn, spreekt de samenvatting me wel aan.

ISJB-Uitgevers-Jorien-Cohrs-Onmenselijk-verliefd.jpg

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Salami’ van Rudy Soetewey, wat een geweldig boek is dat! En – denk ik – ook een boek dat voor de meeste mensen fijn wegleest.

9200000095657289.jpg

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

1: Salami – Rudy Soetewey; grappig, spannend, gewoon geweldig!

photovisi-download (19)

2; De vrouw in het medaillon – Jan Herman Brinks; heel mooie schrijfstijl

photovisi-download (18)

3; Gestolen jeugd – Marielou Uyttenhove; een ontzettend mooi en pakkend verhaal

photovisi-download (17)

4; Een zeer opmerkelijk verschijnsel – Hank Green; grappig, maar zonder meer ook actueel

photovisi-download (16)

5; Persona – Soraya Vink; gewoon een goed geschreven debuut, waar overduidelijk veel research voor is gedaan

photovisi-download (15)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Minimaal 50 boeken.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Ik heb niet echt een boek waar ik naar uitkijk. Sterker nog: ik probeer niet te veel stil te staan bij boeken die nog moeten uitkomen. Ik heb er nog meer dan 200 in de kast staan die gelezen willen worden. Misschien was recensent voor Qreative Minds worden toch niet zo’n goed idee… 😉

logo_2.png

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Douglas Adams, al is dat natuurlijk ondertussen al een behoorlijk aantal jaren niet meer mogelijk. Maar die man had zo’n apart gevoel voor humor, met hem had ik wel willen praten om te kijken hoe hij in ‘het echt’ was. Ik heb geen bepaalde vragen voor hem, ik ben vooral benieuwd naar hoe hij als persoon was.

photovisi-download (20).jpg