Een terugblik op......·Recensies

December, wij blikken even terug op 2018 met Miriam

Een terugblik op 2018 

Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Mijn naam is Miriam Bakker, juridisch secretaresse, moeder van 2 meiden, getrouwd en een grote boekenwurm. Het liefst lees ik thrillers, maar sinds anderhalf jaar (en zeker het afgelopen jaar) lees ik ook veel Young- en New Adult. Heerlijk!photovisi-download (39)

 

Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Vooralsnog heb ik veel recensieboeken die nog ‘moeten’, dus ik weet niet of ik eraan toe kom, maar ik wil heeeeeel graag Oktober van die schrijver met de moeilijke naam waar ik even niet op kom lezen en Schaduw van de vos van Julie Kagawa. Ooooh en het laatste deel in de Pucked-serie van Helena Hunting. Die roept ook heel hard vanaf mijn reader.photovisi-download (30)

 

Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wil geven, welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Ehm…

En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Het lijstje is in willekeurige volgorde, maar ik heb dit jaar enorm genoten van:

Grensgebieden – Arne DahlWat een geweldig boek. Spannend, heel goed geschreven en een niet alledaags duo waar je gewoon meer van wil weten. En een cliffhanger…..pfffff! Ik kan niet wachten om in Achterland te beginnen om te weten hoe het verder gaat!photovisi-download (31)

Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne. Een thriller met een subtiele spanning vanaf de eerste pagina. Wat is er met de hoofdpersoon gebeurd? Ze weet het zelf ook niet en dat maakt dit boek juist zo goed. Hoe betrouwbaar is zij? En een tip terwijl je leest: googel de plaatsnamen en bezienswaardigheden die in het boek genoemd worden, dat geeft het verhaal een extra duistere dimensie. Aanrader!photovisi-download (32)

Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink. Hele goede young adult. Jennefer gaat in dit boek boek een stapje verder dan dat ze tot nu toe gedaan heeft. Ze kruipt in het hoofd van een 18 jarige jongen die vast zit voor de moord op zijn vader. En dat doet ze enorm goed!photovisi-download (33)

 Mij zie je niet – Loes den Hollander. Blijkbaar is dit een boek dat je of heel goed vindt of helemaal niks. Ik vond het een heel goed boek. Ik ging zitten en las eigenlijk aan een stuk door. Enorm genoten van de cynische, sarcastische, enorm boze ‘Ik’ in dit verhaal. Top!photovisi-download (34)

Het lege graf – Jonathan Stroud. Het laatste deel rondom Anthony, Lucy, George en Holly: Lockwood & Co. Spoken en humor, beter kan het eigenlijk niet als je het mij vraagt. Een enorm waardige afsluiter van een van de beste series van de afgelopen jaren. En eigenlijk een rotboek. Omdat het de laatste was. Verdorie.photovisi-download (35)

En dan smokkel ik nog een zesde boek in het rijtje: Wild – Mel Wallis de Vries. Gewoon, omdat ze gewoon weer gedaan heeft wat ze altijd doet: een heel goed en spannende jeugdthriller geschreven! Ik ben al niet zo dol op kamperen, maar dat laat ik nu helemaal uit mijn hoofd.photovisi-download (36)

Oh en speciaal voor de feestdagen: Een dag in december – Josie Silver. Een werkelijk heerlijke feelgood die perfect bij de feestdagen past. Van het begin tot het eind met een glimlach gelezen met hier en daar een brok in mijn keel.photovisi-download (37)

(nu hou ik op hoor)

Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen? Ik heb serieus geen idee. Dit jaar heb ik er idioot veel gelezen (zit nu op 162 en het jaar is nog niet om), maar ik kan niet zeggen of me dat volgend jaar ook zal lukken. Ik heb dit jaar zoveel meer plezier in het lezen, dat scheelt enorm!

Naar welk boek kijk je nu al uit?  Als ik me niet vergis, komt Rebecca Yarros volgend jaar met twee boeken. The Last Letter en het vijfde deel in haar Flight & Glory-serie (Moon, die serie is ook echt iets voor jou en Caro!). Ik vind haar een enorm goede schrijver en kan niet wachten om in deze boeken te beginnen!photovisi-download (38)

Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen? Ik heb best nog wel een lijstje. Dat lijstje is dit jaar wel korter geworden gelukkig! Ik mocht Karen Rose ontmoeten en dat was echt heel erg leuk. Lars Kepler strepen we ook weg.
Jo Nesbo zou heel tof zijn. Of Arne Dahl. Jonathan Stroud. Jennifer Armentrout ontmoet ik in april 2019 als het goed is, joehoeeee!photovisi-download (41)

Fijne dagen allemaal!!!