Een terugblik op......

December, wij blikken even terug op 2018 met Truusje

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

 Ik ben Truusje Truffel en heb altijd wel een boek in de buurt. Een grote handtas zorgt ervoor dat ik altijd een boek bij me heb, want je zal maar eens zonder zitten en ergens moeten wachten. Ik lees het liefst mooie literatuur, klassiekers, geschiedenis en af en toe non-fictie. Mijn persoonlijke challenge is om alle boeken die op de Schwoblijst staan, gelezen te hebben. Er komen er elk kwartaal vijf á zes bij, dus ik denk niet dat ik ooit zover ben dat ik ze allemaal heb gelezen, maar ik vind het prachtige boeken. Ze hebben de tijd overleefd.

photovisi-download (63)

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Mijn verlanglijstje is heel erg groot, maar ik wil graag voor het einde van het jaar ‘Op zoek naar Proust’ gelezen hebben, omdat ik van plan ben om de romancyclus ‘Op zoek naar verloren tijd’ te lezen volgend jaar.

TT4A

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Een mooie klassieke roman.

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2018, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: ‘De Toverberg’ van Thomas Mann

photovisi-download (54)

2; ‘De goddelijke comedie’ van Dante Aghlieri

photovisi-download (56)

3; ‘Ulixes’ van James Joyce

photovisi-download (58)

4; ‘Reis bij maanlicht’ van Antal Szerb

photovisi-download (59)

5; ‘De blinde uil’ van Sadegh Hedayat

photovisi-download (62)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

 Ik zet mijn challenge op 100 boeken, maar meestal kom ik daar wel overheen.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

 ‘De geschiedenis volgens Bicker’ van Mariëlle Hageman

TT7

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Een auteur ontmoeten is iets wat spontaan eens gebeurt. Ik ben niet iemand die dat per se graag wil, maar laatst heb ik koffiegedronken met Bas Steman en Marita Coppes over het ontstaan van hun boek.