Recensies

Boekpresentatie Toni Coppers – Het vergeten meisje “De lentethriller die je gelezen moet hebben”

Het vergeten meisje

De lentethriller die je gelezen moet hebben

het vergeten meisje

Donderdagmiddag 9 mei vertrok ik samen met mijn man naar Sint-Tuiden een plaatsje in de landstreek Haspengouw in de Belgische provincie Limburg. We reden om kwart voor 4 weg om in ieder geval op tijd te zijn, want om 7uur was de inloop. Een kleine 175km, via Google maps, maar het was geen straf. Een heel mooi stukje België hebben we gezien. Vind ik persoonlijk België wat grauw aan doen, dit was echter een heel groen gedeelte van België en we hoorden ’s-avonds dan ook dat het een bloesem streek is. Vandaar ook de slogan, “De lentethriller die je gelezen moet hebben” 😉

images

In het  cultureelcentrum De Bogaard werd het feestje voor Toni Coppers gegeven, toen we dat zochten kwamen we aan de andere kant van het cultureelcentrum en zagen dus de bibliotheek van Toni, super als je als auteur je naam op een boekenhuis ziet staan denk ik. Bij binnenkomst in De Bogaard was het al een behoorlijke drukte. Allemaal genodigden en ook 10 mensen die Toni via een winactie op facebook had ingeloot. Altijd jammer dat je niet iedereen kent of herkent, maar later leest dat die of die er ook waren. Maar gelukkig waren daar Smikkelbeertje en haar man, die we ‘s-maandags ook al bij Sterre Carron haar boekpresentatie hadden ontmoet.

59922881_421552078629566_4620440518986301440_n

De avond werd geopend met pianomuziek, een heel lang intro, maar prachtig, voor het muzikaal optreden van zanger Rick de leeuw, begeleid dus op piano door Jan Hautekiet. Wat een geweldig duo, zij kwamen steeds na een interview terug met heerlijke liedjes.

60007858_2432641053434959_8473968297459580928_nBurgemeester Veerle Heeren kwam als eerste spreker het podium op en bedankte Toni voor zijn werk en in het bijzonder voor dit boek wat over de omgeving van Sint-Truiden gaat. Toen hij werd gehuldigd als ereburger van Sint-Truiden in 2018, beloofde hij een boek over de streek te schrijven en ja wat je beloofd moet je doen. De burgemeester gaf wel toe nog nooit iets van Toni te hebben gelezen, maar ze ging er nu tijd voor maken om dit boek in ieder geval te lezen. De gouverneur van Sint-Truiden Herman Reynders en ook een goede vriend van Toni, had ook nog een leuk praatje en feliciteerde Toni met zijn inmiddekls 16de boek.

De avond werd aan elkaar gebabbeld door Stijn Meuris, muzikant, regisseur en journalist die ook nog de trauma psycholoog Erik de Soir interviewde, deze Toni hielp met zijn research naar hypnose. Erik is ook voorzitter van de hypnose vereniging en wist dus waar hij het over had en Stijn Meuris kreeg het er steeds een beetje benauwder van, vooral toen Erik de hand van  Stijn wat langer vast hield.

Wat ook wel erg leuk was dat we te horen kregen dat dit boek een echt familieboek is geworden met Ella Coppers de dochter van Toni op de cover en zijn vrouw Annick Lambert, die als co-auteur heeft mee gewerkt aan het boek.

Als laatste werd het allereerste exemplaar, waar Toni eerst een stukje uit had voorgelezen, overhandigd aan de bibliothecaris van de Toni Coppers bibliotheek en aan de schepen van Sint-Truiden Jurgen Reniers.

Als laatste kwam het muzikale duo nog op het toneel die een liedje ten gehore brachten van de Nederlandse meneer A. Duin. Geweldig was dit, het lied “Er staat een paard in de gang” werd via eigen interpretatie gezongen en gespeeld en aan het einde moest de zaal meezingen, maar dat was een beeetje te koest. We kregen nog een kans, want het was een feestje en we moesten uitbundiger zijn, dat werd na de berisping van de zanger alsnog goed gedaan.

Er waren bloemen voor alle mensen die de avond mede hadden mogelijk gemaakt en daarna was er een receptie, aan geboden door de stad. Toni zat aan een tafel en had voor ieder een woord, fotomomentje en natuurlijk een handtekening, ook al was de rij lang. Gelukkig was Annick ook bereid een handtekening te zetten en hadden we nog een leuk gesprek over het boek met haar. Wat een enthousiasme in dat gezin zeg. Met veel plezier ga ik zo gauw mogelijk beginnen in “Het Vergeten meisje”. Dit was een boekpresentatie die ik niet gauw ga vergeten en we reden na een super avond weer de 175km terug naar huis.

59921615_791047757947071_3172617630599086080_n

Lieve leesgroet Caroline

De trailer van het boek “Het vergeten meisje”