BOEK10·Boekenuitjes

11 MEI 2019 BOEK10 5e EDITIE, MUSTREADS OR NOT WAS ER WEER BIJ!

11 mei 2019 Boek10 5e editie “Godijn Publishing”

Musteads or Not was er weer bij!

 

boek10-1

De vijfde editie van BOEK10 in Hoorn, Mustreads or Not was erbij..
Op 11 mei 2019 gaan wij dit keer met zijn drieën op pad richting Hoorn, Elsa haar partner Robert en ik. Schouwburg het Park wordt wederom door Godijn Publishing omgetoverd tot een gezellig boekenfestijn. Aangezien we ruim voor aanvang aanwezig zijn, zeg maar veel te vroeg, gaan we toch maar eerst een kop thee/ koffie nuttigen. Hierna gaan we richting hal waar we ons melden en tevens direct al een boek mogen uitkiezen! Zelf ben ik dit keer voor de tweede maal aanwezig, ik ken dan ook lang niet iedereen, Elsa daarentegen kent genoeg mensen waardoor we geregeld stil staan voor een praatje.
Het programma ziet er erg interessant uit en er is zelfs een Special Guest: Loek Peters (Berry van Penoza). Maar het gaat nu vooral over de schrijvers die vandaag de eerste exemplaren (2 stuks) van hun eigen boek uitgereikt krijgen!

boek10-2

De opening wordt gedaan door Elly Godijn en Marc Lommert is voor de rest de dagvoorzitter, hij blijkt een geanimeerd spreker met een bijzonder verhaal over hoe hij zelf schrijver is geworden!

Als het woord is gegeven aan Tais Teng, fantasy- schrijver, is deze nog maar nauwelijks te stoppen, zo gepassioneerd is hij. Erg leuk om te zien!

RafelsVervolgens is er de uitslag van de schrijfwedstrijd RAFELS. Vijfentwintig auteurs die met een verhaal in de bundel Rafels staan. En dit jaar zijn er 11 in plaats van 10 die een eigen boek lanceren!

Na een korte pauze wordt het programma hervat door Chinouk Thijssen, onder andere YA thriller auteur, die ons kon vertellen hoe we een boek het beste schrijven, onder andere door “planning”, iets wat zij, zeker in het begin nooit heeft gedaan. Ook Chinouk weet een boeiend verhaal te brengen en volgens mij hing het publiek aan haar lippen.

Het stokje werd hierna overgenomen door Marieke Frankema, een veelzijdig talent, zangeres, actrice en natuurlijk ook auteur. Ze liet een aantal mensen op het podium vanuit de zaal komen om samen een “emotie cirkel” te vormen. Iedereen verzon en onthield een zin en die werd door iedereen afwisselend in verschillende emoties gezegd, waarmee Marieke aangaf dat je op deze manier al meteen inspiratie kan opdoen.

Na wederom een korte pauze kwam er een heuse “crimineel” het podium op: Berry van Penoza. Vandaag bleek hij gewoon Loek Peters, daarnaast een goede spreker die een verhaal bracht ondersteund door stukjes film waarin hij een rol speelde. Hij liet ons ook een deel van een script zien (een scene in Penoza tussen Storm, Berry en een derde man die vragen had voor Berry) volgens het script gaf Berry antwoord op de vragen en Storm zat er alleen maar bij. Om de scene beter te maken voor zowel Berry als Storm heeft Storm uiteindelijk de vragen beantwoord voor Berry, waardoor Berry ineens ook belangrijker werd in die scene, omdat zijn mindere de vragen voor hem beantwoordde. Dit om aan te tonen hoe de ene acteur de andere kan versterken, waardoor het eindresultaat sterk verbetert. Een eyeopener.

boek10-3

Intussen was het tijd om de auteurs het podium op te laten komen: Antoinette Kalkman, Eva Gabriela, Jos Gevaarts, Anja Maas, Alice Bakker, Titia Muizelaar, Ria Smit, Margarita Le Roy, Wibo Kosters-Kalmann, Garvin Pouw en de wildcard voor: Jolanda Zuydgeest. Allen natuurlijk erg blij; hun boek was een feit! Het kon de winkel in en nu kon de verkoop al beginnen ter plekke op het podium! Desgewenst voorzien van handtekening.

boek10-4

Wij hebben genoten, en ik denk met ons alle anderen in het publiek en op het podium ook!
Bedankt Elly Godijn, het was weer een geweldige BOEK 10 editie! Van harte gefeliciteerd met de lancering van al deze mooie boeken.
                                                        Op naar editie 6
                                                              Liefs Carla