Boekenuitjes

Het leven van een;…….. Moeder/vrouw/dochter/vriendin/boeken-blogger #Caroline

Het leven van een;……………………….

Moeder/vrouw/dochter/vriendin//boekenblogger #Caroline

Afgelopen weekend gewoon thuis en dat was ook wel even nodig. Ik heb ook nog een gezin en een soort van huishouden draaiende te houden. Maar soms heb je van die weken dat je constant de hort op bent. Natuurlijk doe ik het allemaal zelf en vind ik het super leuk om overal heen te karren, maar af en toe even niets is ook wel fijn.

Na 9 dagen heerlijk op vakantie te zijn geweest met mijn moeder naar de culturele hoofdstad van Italië, Matera, waar we alle kerken hebben bezocht die er te zien waren. De groten waar mensen woonden en nog steeds wonen bezocht, in de prachtige natuur geklommen en geklauterd en een buitenmuseum gevonden, waar veel kunstwerken gemaakt waren van de overblijfselen van het 911 drama Hierna zijn we met onze huurauto naar Alberobello, Monopoli en Bari afgereisd. Een zeer mooi land met heel aardige mensen in een nog niet echt toeristisch ontdekt stukje Italië, maar met heel veel cultuur.

Nadat we terug waren en ik de woensdag even mijn was had weg gewerkt ben ik donderdag met Peter jan afgereisd naar Antwerpen voor een wel heel geslaagde presentatie van het boek ‘Messias’ van Toni Coppers. (verslag al gepost) Zaterdag ben ik naar Tiel geweest met mijn moeder, waar Aloka Liefrink een signeermiddag had in de boekhandel Arentsen. Aloka had ik nog niet persoonlijk ontmoet, dus dit was een mooie gelegenheid. Ze vertelde over de totstandkoming van haar nieuwste boek ‘Solovlucht’, maar stopte daarmee toen er nog meer mensen kwamen die een praatje met haar wilde maken. Heel benieuwd naar dit boek. Onze Elsa Bakker heeft proef gelezen en was zeer onder de indruk.

Zondag een dagje Hillegom, het huis van een overleden oom leeg halen met Peter jan en mijn ouders. Niet naast de deur, maar een dankbare taak om te doen.

Op dinsdag reed ik weer met mijn Fiat Panda richting Antwerpen om de boekenbeurs te bezoeken. Een jaarlijks terug kerend uitje voor mij. Deze keer was ik alleen, maar ik sloot aan bij een groepje fanatieke lezers. Gezellig met elkaar de boekenbeurs afstruinen, maar ik raakte ze kwijt doordat ik Sander J. Paul zag lopen en achter haar aan ging. Deze auteur/uitgeefster had ik ook nog niet in het echt ontmoet dus ik klampte haar aan. Samen met auteur Nina Verheij van het boek “Fatale Keuzes”, waar zij die dag mee op pad was en bij haar uitgeverij Hamley Books zit, deden we een kop koffie en spraken we over lezen, schrijver uitgeven enz… Met Nina ging ik haar boek kopen en zij signeerde deze natuurlijk voor me. Het boek is een debuut maar wordt enorm goed ontvangen. Moon schreef al dat je dit boek gewoon niet mag missen.

Natuurlijk nog even met Toni Coppers, Jan van der Cruysse en Inge Verbruggen gesproken. Inge signeerde haar nieuwe ya, ‘Duivels spel’ over geocache en laat mijn cache er ook in voor komen 😉 Eigenlijk wordt dit boek pas 15 november gepresenteerd in Putte en natuurlijk ga ik er samen met Peter Jan heen. Inge zat samen aan een tafel met Susanne Koster bekend van oa ‘Lege kamers’ , voor mij alleen bekend als facebook vriendje, dus weer een leuk praatje en  een nieuwe auteur ontmoet. Om half 8 ’s-Avonds was ik weer thuis.

Woensdag met onze dochter Tess naar Haarlem, waar zij MBRT, wil gaan studeren. Deze opleiding bezocht en razend enthousiast, maar ja 16 jaar en dan op kamers dat is nog wel een dingetje waar we het over moeten hebben. Het is in ieder geval geen optie om te gaan reizen want een enkele reis duurt 3.45 uur. Met elkaar uit eten geweest en doordat er een ongeluk was gebeurd op de weg naar ons eiland, stonden we lang vast en liepen pas om half 10 het huis in. Leuk een eiland maar bij calamiteiten is het bijna onbereikbaar

Donderdag een vriendinnendag. Naar Hilversum het museum Beeld en geluid bezoeken, waar we langer rond doolden dan verwacht. Heel leuk om te zien wat er allemaal speelde vanaf ons geboorte jaar. Welke geweldige tv programma’s en gebeurtenissen er plaats vonden vanaf 1966.

Vrijdag op naar Giessenburg waar door boekhandel Miek-Cadeau, in de Dorpskamer van Giessenburg, het boek van Gaby Rasters “Hou me vast zoals ik was” werd besproken.

Een emotionele maar zeer waardevolle bijeenkomst. Gaby vertelde over de totstandkoming van het boek en er waren vragen, maar nadat ik een stukje uit het boek mocht voorlezen en de tranen vloeiden bij de aanwezigen, kwamen er verhalen los. Niet het verdriet van het verhaal, maar de mensen hun eigen verdriet kwam naar boven. Zo mooi om te zien en voelen wat het boek met mensen doet. Nadat we door de boekhandel waren uitgenodigd om te gaan lunchen in een geweldig sfeervol Italiaans restaurantje in De graanschuur van Giessenburg, waar ze vol trots vertelden dat hun koffie in de top 100 staat, moest ik die natuurlijk proeven.

 

Nadat Gaby, Leo en ik na de lunch het sfeervolle winkelstraatje nog even door hadden gelopen en wat kerstinkopen hadden gedaan,ging ik weer terug naar mijn eiland. Drukke weken gehad met vele kilometers rijden, maakte dat ik zondag heerlijk op bed zat met een cappuccino en proef aan het lezen was. Daarna het boek Cold-case Vermist uit gelezen voor een recensie en ‘s-avonds kwamen de kinderen eten.

imagesen dat doe ik denk ik wel.

Op naar een iets rustigere week, waarbij ik iets meer thuis ben, maar de kinderzwerfboek stationnetjes moeten aangevuld worden en er is weer school bibliotheek, eens even nadenken wat ik de kinderen deze week ga voorlezen of vertellen.

Lieve groet van Caroline

 En een fijne week allemaal toegewenst.

Een gedachte over “Het leven van een;…….. Moeder/vrouw/dochter/vriendin/boeken-blogger #Caroline

  1. Mijn ratrace begint straks ook weer 🙂 – om 13 vertrekken van het werk in Brussel om om 14u te signeren op de Boekenbeurs, dan om om 18u snel naar huis om de kids eten te geven… Het gaat hard

    Like

Reacties zijn gesloten.