In gesprek met

Mustreads or Not in gesprek met Anke van Asselt – It`s MY life, de ideale weekplanner

Mustreads or Not in gesprek met Anke 

  • Voor degene die je niet kennen, kun je jezelf in een paar zinnen aan ons voorstellen…?  Wie is Anke?44782547_292717111567114_1813801634409480192_o.jpg

Ik ben Anke, 40 jaar, geboren en liefdevol en beschermd getogen in een klein dorp in Friesland en inmiddels samen met partner Jeroen en 2 jongens van 4 en 6 jaar een dorp verderop neergestreken. Ik houd van lezen, hardlopen, Tony Chocolony en investeren in mijn persoonlijke groei. Ik ben ondernemend maar ik zit ook heel graag thuis. Net zoals zo veel mensen heb ik flink met tegenslag te maken gehad. Die tegenslag heeft niet alleen voor ellende, maar ook voor hele mooie lessen gezorgd. Ze hebben er voor gezorgd dat ik doe wat ik nu doen

download (1)

 

  • En wat doet Anke? Want je hebt een eigen website en bent beheerder van It`s my life Wat houdt dit in?

 Met mijn bedrijf “It’s MY life!” stimuleer en motiveer ik vrouwen om bewuste keuzes voor hun leukste leven te maken. Ik schreef al dat ik liefdevol en beschermd ben groot geworden. Dit hield voor mij ook in dat “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” belangrijk was. En: “Zou je dat wel doen?”. Ik heb altijd keuzes gemaakt vanuit het vertrouwde en was een rasechte pleaser. Toen ben ik daar stappen in gaan nemen, keuzes voor mezelf ging maken, maakte dat een wereld van verschil voor mijn dagelijks leven en nu is het mijn missie hier ook anderen in mee te nemen en te inspireren en motiveren. . Dat doe ik met een 1-op-1 programma, de weekplanner,en ik hoop in het nieuwe jaar ook een online programma neer te zetten. Ik probeer iedere week mijn inzichten op Facebook en Instagram te posten en heb zo nu en dan een gratis challenge. Ik kijk met mijn deelnemers naar hun week, we dromen hun leukste leven, pakken angsten aan en gaan stappen nemen richting dit leukste leven. Het geeft ontzettend veel plezier en zelfvertrouwen!

75371674_1736262123172240_7918320746219175936_n

  • Je hebt een weekplanner ontworpen, waarom deze weekplanner? Hoe ben je op het idee gekomen om deze te creëren?

De weekplanner is, net als mijn bedrijf, niet zomaar ontstaan. Het is wel een heel verhaal, maar ik geloof erin dat het voor iedereen herkenbaar is. Ik heb veel verdrietige gebeurtenissen meegemaakt. Gebeurtenissen die ik niet zelf heb gekozen, maar waar ik wel mee om moest gaan.

 

Mijn ouders zijn totaal onverwacht gescheiden toen ik halverwege de 20 was. Het ging daarna met beide heel slecht, maar met name met mijn moeder. Ik heb heel lang mezelf heb weggecijferd en voor haar gezorgd. Ik racete vanuit mijn werk naar haar en als dat niet kon, belde ik wel. Ik zorgde dus niet zo goed voor mezelf. Ik stond niet stil bij mijn eigen verdriet en ‘moest’ sterk zijn. Na twee en een half jaar ging dit niet meer en heb ik een klein poosje thuis gezeten van mijn werk. Maar in plaats van te kijken naar de oorzaken en hiermee aan de slag, ging ik zo snel mogelijk re-integreren en weer verder.

Toen het voor mijn ouders, broer en mij wat op de rit was, overleed de broer van mijn man. Hij werd 34 jaar. Anderhalf jaar later overleed de tweelingbroer van mijn man. Ook hij werd 34 jaar. We hebben hem nog net kunnen vertellen dat ik zwanger was. Ik vertel dit heel kort door de bocht, maar je begrijpt dat het een rollercoaster was.

We kregen kort achter elkaar onze twee mannetjes en hoe mooi het ook was, er was een enorme schaduw over ons geluk. We zaten echt in de ratrace van werken, op de kinderen passen en dan heel veel verdriet en rouw. Met mijn man ging het niet goed, en ik probeerde alle ballen hoog te houden en er wat van te maken. Ik kon niet meer. Ik kwam weer thuis te zitten.

Ook nu re-integreerde ik snel . Maar er was deze keer een groot verschil. Ik voelde nu echt: dit is niet wat ik wil. Ik wist hoe kort het leven is. Wie ben ik en wat wil ik zellf eigenlijk?  Ik nam een coach in de arm en die vroeg mij: Wat wil je eigenlijk in je week? Wat is belangrijk voor jullie? Waar is tijd voor jezelf? En voor elkaar? En wat doe je dan het liefst? Ik wist niet wat ik hoorde en klapperde met mijn oren. Deze vragen hebben mijn partner en ik die avond meteen besproken en hiermee kwam een heel stuk rust in ons gezin. Ik ging tijd “nemen” voor mezelf en heerlijk dagjes naar het strand: boek mee, kopje thee, lunch…In mijn uppie. Met tijd nemen voor mezelf werd ik weer liefdevoller en plezieriger voor mijn gezin.

download (9).jpg

Ik ging hierna verdieping zoeken in programma’s over mindset, het aanvliegen van je dag, positieve psychologie en succes en dat bracht me enorm veel! Ik had mijn coachopleiding al jaren eerder gehaald, maar durfde er nooit voor te gaan. Nu wel.. ik ben afgelopen januari gestart met “It’s MY life” en heb na 17 jaar mijn werk als leerkracht  opgezegd. Zonder duidelijkheid in inkomen, zonder een heel duidelijk bedrijfsplan, maar met grote stippen op de horizon en enorm vertrouwen in dat het goed komt. We leven vaak zo vanuit angst dat we niet zien dat er zoveel meer is.
Alle lessen die ik heb geleerd en die mij en mijn gezin weer regie hebben gegeven heb ik gebundeld in mijn programma “In zes stappen naar bewuste keuzes voor jezelf”  En het werkt. Informatie als mindset, de kracht van gedachten, de wet van de aantrekkingskracht  geven inzichten bij mensen.

Alle dagelijkse acties die voor mij zo belangrijk zijn geworden en die ik leerde aan mijn deelnemers kwamen in mijn hoofd op plat vlak terecht:
-het stellen van een doel,
-het doen van affirmaties,
-met dankbaarheid terugkijken op je dag,
-tijd nemen voor rust en voor jezelf.
-goed plannen.

download (2)Toen ik een deelneemster van mijn programma uitlegde dat ik een planner in mijn hoofd had en dat het me zo tof leek deze echt op de markt te brengen, kwam zij twee weken later met een schets. Precies zo als ik het voor me zag! Ik was helemaal enthousiast. We zijn samen verder gaan tekenen en onder het mom “ If you can dream it you can do it” ben ik naar een ontwerper en drukker gegaan en het resultaat is dus de It’s MY Week-planner!

 

  • Wat wil je voor de mensen betekenen die jouw planner aanschaffen?

Ik wil heel graag dat de weekplanner mensen helpt een verschil te maken in het aanvliegen van hun dag. De” It’s MY Weekplanner” is zoveel meer dan een gewone planner!  Ik hoop dat mensen positiever door het leven gaan en bewust kiezen aan wie ze hun tijd besteden en wat ze met hun tijd willen doen. Dat ze met vertrouwen en plezier regie nemen over hun tijd. Dat we allemaal uit die ratrace stappen en niet alleen aan onze verplichtingen denken, maar  vooral gaan doen waar we blij van worden. De planner helpt hier enorm bij.
In de planner vind je :
Ruimte om te kijken naar wat jij belangrijk vindt in plaats van te kijken naar je verplichtingen. Ik noem ze focuspunten. Dat is het allereerste waar je naar kijkt in je week.
Er is ruimte voor affirmaties, krachtige gedachten die je jezelf vertelt.
Er is ruimte voor dankbaarheid, wat je helpt positiever naar je dag te kijken.
Er is plek voor notities, een doel, je weekmenu en boodschappenlijst.
Die boodschappenlijst en notities zijn nog afscheurbaar ook, dus je hebt geen aparte notitieblokjes meer nodig!

 Life is short, you better enjoy it!

download (3)

  • Wij lezen heel veel bij Mustreads or Not? Heb jij ook tijd om te lezen? En zo ja, wat lees je graag?

Op dit moment lees ik veel te weinig, omdat de planner in de belangstelling staat. Maar ik pik wekelijks sowieso een momentje met een tijdschrift een een bakje thee. Daarnaast lees ik met name boeken over mindset en persoonlijke groei.

 

“Master your Mindset” en “Think en Grow Rich” van Michael Pilarzcyck vind ik echte aanraders. Ik lees ook graag boeken over mensen die het roer helemaal hebben omgegooid.: Eten, bidden en beminnen van Elizabeth Gilbert en Wild van Cheryl Strayed.
Op mijn boekenplanken staan met name literaire thrillers van Nederlandse schrijvers als Loes den Hollander en Esther Verhoef

Ik heb bijna alle boeken van Karin Slaugther, ik houd van het gepuzzel in thrillers, maar ik lees op drukke momenten ook graag een romantisch, gemakkelijker boek. 

Deze slideshow vereist JavaScript.

  • Welk boek mogen onze lezers niet missen vind je?

De serie van Jojo Moyes (een leven voor jou, met jou en na jou) heeft mij enorm geraakt. Dat gaat over een vrouw die verliefd wordt op een man die niet meer lang wil leven. Vervolgens neemt ze je in elk deel mee in haar verwerking. Ik heb hardop gehuild. Een aanrader!

  • Wat is jouw favoriete schrijver en waarom:

Dan noem ik weer Michael Pilarzcyk omdat hij het verschil kan maken voor zoveel mensen door de inzichten die hij geeft.

  • Kun je een korte pitch geven waarom de mensen jouw planner aan moeten schaffen?

Iedereen die heel bewust in het leven staat en wil ontsnappen aan de ratrace heeft baat bij deze planner! Hij is voor mensen die beseffen dat het leven hier alleen maar korter wordt en die hun tijd zo mooi mogelijk willen indelen. Je kijkt juist niet naar je verplichtingen, zoals bij een agenda, maar legt de focus op dat geen wat jij belangrijk vindt om te doen in jouw tijd.  Je plant zaken die je belangrijk vindt. Je werkt aan je affirmaties, aan dankbaarheid en je doel. Je weekmenu en boodschappenlijst kun je ook nog kwijt en de laatste scheur je ook nog af om mee te nemen naar de winkel. Een planner als deze bestaat naar mijn weten nog niet.

Wil je meer regie over je tijd en je dag positiever aanvliegen? Dan is de planner zeker wat voor jou!

75371674_1736262123172240_7918320746219175936_n