Boeken nieuws·Boekentips·Recensie van Carla

De top5 van 2019 van Carla Kooijman

December item

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Mijn naam is Carla Kooijman-van Bakel, ik werk als zzp-er 4 dagen in de week als gastouder (en lees graag voor!), verder maak ik onderdeel uit van de “ladies van MRON” ofwel één van de dames van Mustreads or Not. Het genre dat mijn absolute voorkeur heeft: Thrillers! Ik lees zowel boeken als e-pubs. Ik bezit liever de (fysieke) boeken en met daglicht lees ik die ook het liefst. Het grote voordeel van een e-pub vind ik dat je die ook heel fijn in het donker kan lezen, en het gewicht. Het is niet te doen natuurlijk maar het liefst heb ik elk boek fysiek en als e-pub, maar ja….. 

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Dat mogen er toch wel meer zijn dan 1? Ik wil heel graag de trilogie van Bronja Hoffschlag (Project trilogie)! Ook Ik zie je van Michael Berg, David Baldacci: Eén minuut voor middernacht….sorry ik stop wel!

Ontwerp zonder titel (1)

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Dat is Uitgebroed van Pat Craenbroek, voor mij de verrassing van 2018!

9200000093846873.jpg

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2019, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

1: Romy Hausmann – Dag en Nacht. Hiervan zei ik: “Droomdebuut ontmoet nachtmerrie!” Ik genoot vooral van het personage Hanna, zo levensecht!

2; Stoel 7A – Sebastian Fitzek. Dit was mijn kennismaking met deze schrijver en hem onthoud ik zeker!

 3; Inge Ipenburg – De Siciliaanse Kronieken (Moordenaars storm & De mannen vallen) Fijne schrijfstijl heeft Inge!


4; De Saraceense Samenzwering – Era Richmen. Een actuele thriller. En ik proefde hier de sfeer van Ludlum in dit boek. Dat is een compliment, ik was vroeger groot fan van zijn boeken!

5; Robert Bryndza: De laatste adem & Koud Bloed. Maar ook Bonuszoon van Antoinette Kalkman wil ik toch nog even vermelden

De volgorde van bovenstaande boeken is willekeurig! Verder wil ik nog vermelden dat ik geen slechte boeken heb gelezen in 2019!

TOP 5 2019 (2)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Altijd meer dan me lukt om te lezen! Heel frustrerend is dat. Vast herkenbaar!

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Het boek waar ik nu al naar uitkijk is UITGEKOOKT van Pat Craenbroek. Ik mocht als proeflezer (1e ronde) al meelezen en feedback geven, dit wordt weer een heerlijk boek! Dus kijken jullie hier ook maar naar uit!

Verder kijk ik ook uit naar: Doodsgeheim van Robert Bryndza, De boeken van Ragnar Jonasson: Inktzwart (als dit boek nog uitkomt) en Sneeuwblind. Ik stop er maar mee, want er zijn nog veel meer boeken waar ik naar uitkijk!