Boeken nieuws·Boekentips

De top5 van 2019 van Caroline Kuiper

December item

 

 1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Ik ben Caroline Kuiper 53 jaar, moeder van 6 kinderen en trotse oma van Roos. Getrouwd en wonende op Goeree-Overflakkee. We wonen in een oude stadsboerderij, met kippen, een varken, poezen en honden. Ik ben ambassadeur van het kinderzwerfboek en heb op school de schoolbibliotheek opgezet en ben samen met een andere biebmoeder druk bezig de kinderen te enthousiasmeren voor lezen. Ik heb heel veel hobby’s waar ik gewoon niet aan toe kom. Mijn dagen zijn te kort. Ik ga graag naar boekpresentaties en vooral ben ik vaak in België te vinden. Mijn berg boeken is enorm, maar zo meteen in de kerstvakantie probeer ik weer wat weg te lezen.

 1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Mijn stapel is hoog en ik ga voorlopig niets meer kopen tot mijn stapel geslonken is, maar heel graag wil ik in de vakantie Satya van Sterre Carron, Zoek mij niet van Sietske Scholten en Blauwe bonen van Terrence Lauerhohn gaan lezen enne……..nog veel meer hoop ik.

 

 1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Wow dat is moeilijk zeg, mijn vriendinnen hebben verschillende smaken qua genre. Maar ik denk dat ik toch ga voor “Hou me vast zoals ik was” van Gaby Rasters. Een roman met een waargebeurde achtergrond, wat je leest met een lach en een traan.  

A4

 1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2019, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Ik heb de nummers weg gehaald, want het wil niet zeggen dat nummer 1 mijn favo is, deze zijn alle 5 toppers.

 • Hou me vast zoals ik was, Gaby Rasters
 • Duivels spel Inge Verbruggen
 • Over de grens Mechtild Borrmans
 • Censuur Esther van der Ham
 • Amla Sterre Carron

     TOP 5 2019 (4) 

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Echt geen idee, ook geen idee wat ik dit jaar gelezen heb. Ik begin altijd met bijhouden en adaarna komt de klad erin. Mijn leesdagboekje was vol en toen dacht ik, ik schrijf verder in mijn agenda, maar ja ik ben te chaotisch. In ieder geval tussen de 50 en 100 boeken denk ik 😉 Ik ga in ieder geval weer netjes beginnen met bijhouden voor 2020.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

            Naar de nieuwste van Sterre Carron, maar ja die is ze nog aan het schrijven en van eigen bodem een boek van Gaby Rasters, maar die heeft zoveel boek ideeën die moeten we maar een poosje op een onbewoond eiland zetten zodat ze door kan schrijven.

Een gedachte over “De top5 van 2019 van Caroline Kuiper

 1. Bedankt, Caroline, ik voel me heel vereerd dat ik in je top vijf sta!
  Ik wens jullie allemaal een heel mooi en goed 2020 toe met veel leesplezier!
  Esther van der Ham

  Like

Reacties zijn gesloten.