Boeken nieuws·Boekentips

De top5 van 2019 van Elsa Bakker

December item

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

20180929_172723.jpgIk ben Elsa Bakker, één van de vier dames die Mustreads or Not beheren, 34 jaar en woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik ben een rasechte boekenwurm, lees vele genres maar het liefst Fantasy, Young Adult en Thrillers. Daarnaast hou ik van muziek maken, creatief bezig zijn en nog veel meer zodra mijn lijf ermee instemt.

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand? 

Dat zijn er stiekem wel meer dan één, om precies te zijn staan er drie stuks hoog op mijn verlanglijstje. ‘Let op mijn woorden’ van Griet op de Beeck, ‘De stilte in bed’ van Sofie Rozendaal en ‘De moordput’ van Mick Finlay. Okay stiekem nog veel meer maar deze drie staan echt wel bovenaan.

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Nerds!’ van Emilio Guzman en Thijs van Domburg, het boek wat iedere eighties kid moet lezen 😉 

9200000102208196

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2019, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

In willekeurige volgorde want dit is echt haast niet te doen voor mij, ik vind zoveel boeken fantastisch haha!

1: ‘Dissociatie’ – Oli Veyn, omdat ik er lang naar uitgekeken heb en enorm van dit tweede deel genoten heb en nu met smart wacht op deel drie. 

2; ‘On the come up’ – Angie Thomas, omdat het een belangrijke maatschappij kritisch boodschap afgeeft die zeker in de huidige politieke, Amerikaanse geënte tijd verteld moet worden.   

3; ‘De Kleuren van magie’ – V.E. Schwab, omdat het een heerlijk magisch Fantasy verhaal is waarin, één van mijn favoriete steden ter wereld, Londen een grote rol speelt. Ik nu aan het genieten ben van deel twee en eind januari alweer deel drie kan gaan lezen!

4; ‘Hastag hiernamaals’ – Vanessa Gerrits, omdat dit verhaal mij verraste qua inhoudelijk verhaal en ik genoten heb van de originaliteit.

5; ‘Nerds!’ – Emilio Guzman en Thijs van Domburg, omdat dit boek een feest van herkenning is en ik vaak genoeg hardop gelachen heb tijdens het lezen en er nog bijna dagelijks over vertel aan iedereen die het wil (of niet wil) horen.

TOP 5 2019 (3)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik ga weer voor het aantal honderd. Daar ging ik dit jaar ook voor, maar het ziet er naar uit dat ik dat niet ga halen deze keer. Ik ben helaas teveel en te erg ziek waardoor het lezen (net als overigens alle andere dingen) vaker dan gewenst op een laag pitje komt te staan.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Ook dat zijn er weer meerdere. Eentje heb ik al genoemd namelijk deel drie ‘De kleuren van licht’ van V.E. Schwab. De wrede prins van Holly Black, Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas. En ik kijk ook heel erg uit naar het nieuwe boek van Tomi Adeyemi, deel twee ‘Vrees en wraak’, het vervolg op het fantastische ‘Bloed en beenderen’. Die laatste stiekem het meeste denk ik.