Boeken nieuws·Boekentips

De top5 van 2019 van Jolanda Hokke

December item

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Ik ben Jolanda, 43 jaar en werkzaam als administratief medewerkster bij een DAF dealer garage bedrijf. Ik lees heel veel op de bank (met slecht weer), in de tuin (met mooi weer) en op bed. Ik moet lezen voordat ik ga slapen anders lig ik een halve nacht wakker 🙂 . Mijn voorkeur gaat op dit moment echt uit naar Thrillers, dat was vroeger wel anders…. Toen las ik alleen maar Romans. Maar nu mis ik daar de spanning in.

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

De Jachtpartij van Lucy Foley.

download

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

De eerste van Angelique Haak (een nieuw begin). Het speelt zich af in Rotterdam en aangezien wij daar niet ver vandaan komen en aardig bekend zijn in Rotterdam is dit altijd  leuk om te lezen. En dan hopen dat ze net zo verslaafd raakt aan de serie als ik.

download (1)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2019, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

1: Zwarte Ziel – Angelique Haak.

Dit is een geweldige serie. Je leeft echt met de hoofdpersonen mee. Ik vond het erg moeilijk om dit boek weg te leggen.

2; Bloedband – Linda Jansma.

Het laatste deel van 3. Heel lang op moeten wachten dus van de zomer nog maar even deel 1 en 2 gelezen. Het plot is echt geweldig, dit had ik echt nooit verwacht. Voor mij mag er nog wel een deel 4 komen….

3; Revanche – Mariette Middelbeek.

Ik heb meerdere boeken van Mariette gelezen waaronder turbulentie. Dit gaf mij echt een brok in de keel. Dus toen ik hoorde dat ze thrillers ging schrijven was ik ruzie benieuwd. Bij het eerste boek Flashback heeft ze me al verrast. Maar Revanche vond ik eigenlijk nog beter. Ik ben nu al benieuwd naar een nieuwe thriller van Mariette.

4; In het Niets – Christian White.

Een geweldig boek. De onder titel op het boek is al geweldig:

“Een klein meisje verdween jaren geleden. Dat kind ben jij….”

Niet weg te leggen, je moet weten hoe het verhaal in elkaar steekt. Een nieuwe thriller schrijver die ik aan mijn wensen lijstje kan toevoegen. Ik hoop dat ik nog veel van hem mag lezen.

5; Voor het te laat is – Christi Daugherty

Het vervolg op de Echomoorden. Je wilt eigenlijk direct weten hoe het verder gaat met Harper. En dat wil ik nu nog steeds, ik hoop echt dat hier nog een 3de deel van komt. 

TOP 5 2019

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik hoop dat ik er 65 ga lezen.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Natuurlijk naar de nieuwe van M.J. Arlidge: Nog Lange Niet. Deze verschijnt pas in mei, dus ik moet nog wel even geduld hebben….

download (4)