Boeken nieuws·Boekentips

De Top5 van 2019 van Annemarie Snels

December item

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…..?

Mijn naam is Annemarie Snels, ik ben 48 jaar en woon in het West Brabantse Roosendaal. Ik mag mezelf auteur noemen, want komend voorjaar komt bij Kabook Uitgevers mijn debuut Waterval uit, een spannende roman. Daarnaast ben ik logo-carpediem-geenkrullentekstschrijver/communicatiemedewerker bij Carpe Diem Communicatie. Ik lees zelf het liefst literaire thrillers en waargebeurde verhalen over ontvoering, moord en andere criminele ‘activiteiten’. Mijn favoriete momenten om te lezen zijn zondagmiddag bij de houtkachel en (vrijwel) dagelijks een uurtje voordat ik ga slapen

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Kamer 305 van Yvonne Franssen (Futuro Uitgevers). De titel intrigeert me en de recensies op de verschillende Facebookgroepen zijn zeer positief.

9200000109467496

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Nu is dat de bundel Kort & Prachtig deel 2 met 167 verhalen van slechts 99 woorden. Uitgeverij Ambilicious. Ik ben een van de 42 schrijvers die de 167 creatieve bijdragen hebben geleverd. Natuurlijk geef ik graag iets van ‘mezelf’ cadeau.

70558260_2513379445414957_500588046190641152_o.jpg

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2019, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Niet alle boeken zijn uitgekomen in 2019, maar deze heb ik wel dit jaar gelezen.

1: Een nieuw begin – Angelique Haak

Erg blij ben ik dat ik dit jaar deze schrijfster heb ontdekt. Dit is haar debuut en meteen een spannend verhaal dat ik moeilijk kon wegleggen. Goede verhaallijnen, mooie opbouw en personages met wie je kunt meeleven. Haar andere twee boeken heb ik ook al in huis, dus die ga ik snel lezen.

2; IJsengel – Nathalie Pagie

Ontvoering, Scandinavië en een realistische kijk in het leven van rijk en arm. Hoewel het einde wat mij betreft nog iets dieper had mogen worden uitgewerkt, is het een goed boek. Ik hou van de heldere schrijfstijl van Nathalie.  

3; Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck
Geen spannend of waargebeurd verhaal, maar toch hoog in de top 5. Ik ben fan van de schrijver en de mens Griet op de Beeck. Ze is zo heerlijk eerlijk en nuchter en kan alledaagse dingen heel mooi verwoorden. Sommige zinnen raken me zo dat ik deze noteer in mijn mobieltje. Zoals uit dit boek: ‘Eten is een oplossing voor wie niets te vieren heeft’.

4; Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Een bijzonder boek, omdat ik het, voordat het officieel in de verkoop kwam, al in de boekwinkel zag liggen en meteen heb gekocht. Het enige echte eerste exemplaar dus, zoals Marelle dit tijdens de boekpresentatie heeft verwoord. Het verhaal begint als een wervelstorm en blijft boeiend tot het einde. En je krijgt onbewust zin in chocola. 

5; Ruis – Lydia van Houten

Erg spannend. Normaal gesproken ben ik niet zo van de sciencefiction-achtige verhalen, maar de vlotte schrijfstijl maakt dit boek heel prettig leesbaar.

TOP 5 2019

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik kom gemiddeld tot een boek per maand, twaalf dus.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Natuurlijk naar mijn eigen debuut Waterval, maar ook naar Noordkaap van Nathalie Pagie en Terug naar Cornwall van Marelle Boersma