Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Countdown – Tina Frennstedt “Ik houd van Scandinavische thrillers, ook deze was weer heerlijk om te lezen!”

Tina Frennstedt – Countdown.

Het eerste boek dat ik van Tina Frennstedt lees, en dit zal vast het laatste boek niet zijn!  

  • Auteur: Tina Frennstedt
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2020
  • 9789402706499
  • Paperback 
  • 400 pagina’s

Recensie

Wanneer er een vrouw dood gevonden wordt onder de vuurtoren blijkt dit een kunstenares te zijn die een bijzonder kunstwerk zou onthullen. Haar kunstwerk is zwaar beschadigd. Waarom moest ze dood en waarom werd haar kunstwerk vernietigd? Wat is de link tussen deze moord en één van vijftien jaar geleden op een jonge pianist?

Tina Frennstedt – Countdown

Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö werken aan beide zaken omdat er een unieke overeenkomst is tussen beide moorden. Alleen kunnen ze geen overeenkomst vinden tussen beide personen.

De tijd dringt om de coldcase en de nieuwe moordzaak op te lossen omdat er min of meer is besloten om hun coldcaseteam op te heffen.  Dit willen ze natuurlijk koste wat het kost  voorkomen!

Tess en Marie doen de verhoren van vijftien jaar geleden dunnetjes over, maar lopen aan tegen een muur van leugens en lijken weinig vorderingen te maken.

Het vorige deel ‘Verdwenen’ heb ik niet gelezen, ik was dus nog niet bekend met de hoofdpersonages, maar ik heb geen informatie gemist uit het vorige deel. Countdown verloopt lekker vlot. Omdat het coldcaseteam nog maar een korte ‘levensduur’ heeft zijn Tess en Marie er op gebrand om deze moorden zo snel mogelijk op te lossen. Tess is er van overtuigd dat het coldcaseteam bestaansrecht heeft en is er ook op gebrand dit te bewijzen.

Het aftellen is begonnen, maar gaan ze de zaken ook oplossen binnen de tijd die ze er nog voor hebben?

Het verhaal geeft inzicht hoe de zaken worden aangepakt, maar ook blikken we terug in de tijd dat het eerste slachtoffer nog leefde. Ook krijgen we een blik in het leven van een echtgenote die langzamerhand haar man ziet veranderen en zich afvraagt of ze nog wel getrouwd wil blijven met hem. Ze is wel bang om hem te verlaten, ze heeft geen idee of ze een bestaan als alleenstaande moeder van twee kinderen wel aankan. Zolang ze twijfelt doet ze nog niets. Maar twijfelt ze niet te lang? En wat is er nu eigenlijk allemaal aan de hand met haar man?

Tina Frennstedt heeft mijn aandacht het hele verhaal vast weten te houden, het verhaal wordt nergens ingewikkeld, maar zat gedegen in elkaar. Ik zat vanaf het begin in een lekkere leesflow en dat is gebleven tot ik het boek dichtsloeg!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel