Recensies·Recensies van Caro·Thriller

Rechercheur De Klerck en het duistere web – P Dieudonné ****1/2

Rechercheur De Klerck en het duistere web – P Dieudonné

Het zesde deel uit de serie over Rechercheur de Klerck, is een zaak waarbij de echte spin zich zelf goed verstopt in het web van leugens.

  • Auteur: P. Dieudonné
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492715586 
  • Druk: 1 
  • maart 2022 
  • 144 pagina’s

Deze keer krijgt rechercheur De Klerck een moeilijke zaak op zijn bord, in Rechercheur De Klerck en het duistere web. De officier van justitie wordt beschuldigd lid te zijn van een pedofielen netwerk. Wanneer Alice van den Wijngaert aangifte komt doen tegen deze officier blijkt ze te weinig bewijs te hebben en gaat boos de deur uit, maar wordt later dood teruggevonden.

De journalist Plaggenmarsch is een hetze aan het ontketenen tegen deze zelfde officier en ook hij zegt bewijs te hebben voor het pedofielen netwerk. Hij vindt dat hooggeplaatste heren de hand boven het hoofd wordt gehouden.

De Klerck denkt dat het allemaal wel mee valt met de hand boven het hoofd van de hoge heren houden, maar als hij door zijn eigen chef wordt teruggefloten in de zaak tegen de officier, wordt het vlammetje aangewakkerd en gaat De Klerck samen met zijn collega Ruben Klaver juist verder onderzoek verrichten. Wie had er baat bij de dood van Alice, en was haar dood een waarschuwing om alles over het pedofielen netwerk in de doofpot te stoppen of juist om het onderzoek aan te wakkeren?

”En zo gaat deze zaak steeds meer op een gitzwart sprookje lijken, met een slechte afloop voor….”

Een spannende detective, met veel plotwendingen en een einde dat je niet ziet aankomen. Het Darkweb en het spinnenweb zijn zo danig met elkaar verweven dat alles pas op het einde echt duidelijk wordt. P. Dieudonné heeft een heerlijke schrijfstijl, hij neemt je mee door Rotterdam en beschrijft de plekken waar de misdaad zich voordoet alsof je er zelf bij bent. Dit plot was zodanig geschreven dat ik na het dichtslaan van Rechercheur De Klerck en het duistere web alles nog eens goed op een rijtje moest zetten.

Kom maar op met de tv serie over Inspecteur de Klerck!

Spannende leesgroet gewenst Caroline **** ½