Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De andere waarheid – Mohlin & Nyström  “Spannend ontwikkelt het verhaal zich mooi naar het plot toe! #Heerlijk lezen!”

Mohlin & Nyström – De andere waarheid.

In De andere waarheid ontwikkelt het personage John Adderley in onverwachte richting, interessant wat zou dit betekenen voor een volgend deel?

  • Auteur: Peter Mohlin & Peter Nyström
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2022
  • Paperback
  • 9789402708943
  • 384 pagina’s

De zussen Bjelke zijn druk met het lanceren van een baanbrekende datingapp. Alicia is het technische genie en haar zus Stella is het gezicht en zakelijke brein van de hele onderneming. Alicia heeft in haar jeugd, door een ongelukkige gebeurtenis, haar gezicht zo verminkt dat ze zich zo min mogelijk in het openbaar wil vertonen. Haar werkzame leven speelt zich vooral af achter haar computerschermen en in haar sociale leven is ze vaak te vinden in een stamrestaurant waar iedereen haar vooral met rust laat.

Wanneer Stella dood wordt aangetroffen, vreest Alicia dat zij het volgende slachtoffer zal zijn. Al snel denkt ze te weten uit welke hoek het gevaar zal komen en ze probeert zich hier tegen te wapenen.

De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, voormalig FBI-agent, nu rechercheur onder een nieuwe identiteit. Deze nieuwe identiteit was nodig omdat hij werd ontmaskerd terwijl hij als infiltrant werkzaam was binnen een drugskartel in de VS. Maar ook in Zweden lijkt het verleden hem in te halen. Toch ontstaat er ook een unieke kans om af te rekenen met zijn geschiedenis.

Wie het eerste deel van deze John Adderley serie ook heeft gelezen kent de achtergrond van dit hoofdpersonage, maar dit deel is volgens mij ook zonder deze voorkennis goed leesbaar.

Het verhaal is interessant en de personages niet minder! Alicia mag dan een bijzonder personage zijn, maar ze is geloofwaardig neergezet. Getekend, letterlijk en figuurlijk door het leven, kan je haar beweegredenen geloven en snap je waarom ze geregeld ook naar de fles grijpt.

Het personage John Adderley ontwikkelt zich in een richting die ik niet had zien aankomen, maar is hierdoor zeker niet minder interessant. Dat zou zo maar ook veel kunnen beloven voor een vervolg!

Ik heb echt genoten van dit verhaal. Spannend, soms met wat hulp van toevalligheden, ontwikkelt het verhaal zich mooi naar het plot toe. Ik hoop op een vervolg want ik ben zeker nog niet klaar met de John Adderley-thrillers!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman