Recensies·Recensies van Moon·verhalen bundel·Verhalenbundel

Kiezels – Conny Hoogendoorn *****

Kiezels – Conny Hoogendoorn

“Allemaal mooie kiezels die sam en zorgen voor  een prachtig pad, verhalen die zorgen voor glimlach om de lippen en momenten van stilte”

  • Auteur: Conny Hoogendoorn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083180885 
  • Druk: 1 
  • september 2021 
  • 280 pagina’s

KIEZELS bevat knarsende verhalen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Maar samen vormen ze een bundel, waarin gevoelens centraal staan. WRIJVING GEEFT GLANS zou een passende ondertitel zijn, want Hoogendoorns kiezels blijken zorgvuldig gepolijste edelstenen. Conny Hoogendoorn publiceerde verhalen in tientallen verzamelbundels, wat haar de eretitel Koningin van het korte verhaal opleverde. Net als haar debuut TEGENWICHT bevat KIEZELS een selectie favorieten.

“De steen in mijn maag lijkt te verbrokkelen. Wat rest is een handvol ruwe kiezels en wat gruis”

Conny Hoogendoorn heeft in Kiezels een meer dan divers aantal intrigerende verhalen beschreven, korte, pakkende, vlot lezende verhalen die de ene keer de lezer een brok in zijn of haar keel bezorgen en bij de andere krult de glimlach als vanzelf om je lippen. Eén leidraad kruipt tussen de verhalen door, kiezels, gruis, brokstukken versteendheid, op een originele manier proeft de lezer de overeenkomst tussen de ogenschijnlijk zo verschillende verhalen.

Juist de diversiteit en de vlotte schrijfstijl zorgen dat de lezer steeds nog één verhaaltje wilt gaan lezen en voor je het weet ben je vier verhalen  verder. Het ene verhaal is kort de ander iets langer maar allen hebben hetzelfde effect. Dat Hoogendoor de Koningin van de korte verhalen wordt genoemd zal de lezer na het lezen van Kiezels alleen maar kunnen beamen, een heerlijke schrijfstijl zorgt voor een nog fijnere leeservaring.

Conny Hoogendoorn heeft de weg geplaveid met kiezels maar het was een heerlijk pad, vlot , ontroerend en vermakelijk.

Lieve leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “Kiezels – Conny Hoogendoorn *****

Reacties zijn gesloten.