Het team van Mustreads or Not

Hallo, Leuk dat je ons blog bezoekt.

Wij zijn het team van Mustreads or Not en  hieronder stellen we ons even kort voor….

Collage 2018-08-13 16_33_09

Hallo, ik ben Moon Kager, woonachtig in het kleurrijkste dorp van Nederland, Julianadorp. Naast dat ik bij vele activiteiten in ons dorp als vrijwilliger de handjes uit de mouwen steek, lees ik graag en veel! Het genre dat ik lees word steeds uitgebreider, maar favoriet blijven de thrillers. Ik geniet van de vele bekende schrijvers, maar vooral debuterende schrijvers kunnen mij vaak aangenaam verrassen. Ook voor de schrijvers uit ons buurland Vlaanderen heb ik een zwak, dat taaltje en vooral de mooie omgeving die zij beschrijven maken mij enthousiast. Naast de thrillers zal je van mij dus ook thriller- recensies voorbij zien komen van schrijvers uit België.

Hiermee hopen we dat ook in Nederland de Vlaamse boeken aanslaan.

 Laten ons samen genieten van de mooie boeken die verschijnen. Alvast mijn excuses, want je Nog Te Lezen lijst zal aanzienlijk groeien.

Lieve groet Moon Kager

**********************************************

Hallo allemaal, Collage 2018-08-13 16_30_49

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Carla Kooijman, geboren als Haarlemse Mug en sinds mijn 21e woonachtig in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Ik ben getrouwd met John en we hebben 3 kinderen geadopteerd uit Colombia. Onze oudste zoon (Nic) is intussen bijna 24 jaar en gaat over een paar maandjes het huis uit om op zichzelf te gaan wonen. (Gelukkig lekker dichtbij!). Onze dochter van 21 (Dana) woont nog lekker thuis en zo ook onze jongste zoon (Stef) van 17 jaar oud, die beiden nog druk zijn met hun opleiding (nou ja druk…).

Ik werk 4 dagen per week als zzp’er (kinderopvang aan huis) en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te lezen, geregeld te sporten, in mijn tuin of op één of andere manier creatief bezig te zijn. Wij hebben nog een heerlijk plekje (stacaravan) in Brabant wat voor ons, vooral in de weekenden, ongeveer 7 maanden per jaar, ons 2e thuis is.

Ik lees natuurlijk heel graag en schrijf ook recensies. Ik ben gestart bij Onlybyme en ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en heb hier ook goede, leuke en soms informatieve boeken mogen lezen en recenseren. Nadat ze het aantal recensenten weer teruggebracht hadden naar het oorspronkelijke team was dat even wennen voor mij maar voordat ik het wist mocht ik recensies gaan schrijven voor Mustreads or Not. Moon kende ik toen intussen een jaartje, door wat online contact en omdat Moon me vroeg of ik ook naar de boekpresentatie ging van mijn dorpsgenoot José Kruijer die vorig jaar debuteerde. Bij Mustreads or Not heb ik vanaf het moment dat ik ze volg, vanaf augustus 2016, altijd een goed gevoel gehad en nu mag ik dus, vanaf 30 mei, recensies voor ze schrijven. Heerlijk!!

Veel leesplezier Carla Kooijman

**********************************************************************

Collage 2018-08-13 16_30_00

Hi allemaal! Ik ben Elsa Bakker, woonachtig in Alphen aan den Rijn en al lange tijd gelukkig samen met mijn lief Robert. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met lezen en schrijven. Dit is ooit begonnen met voorgelezen te worden door mijn moeder en soms door mijn oudere zus, toen veelal sprookjes en fantasy stijl. Wat nog altijd behoort tot mijn favoriete genre. Daarnaast thrillers, young adult, scifi, roman en non-fictie, en eigenlijk alles wat mij aanspreekt. Oftewel een absolute boekenwurm. De verhalen zijn voor mij altijd een toevluchtsoord geweest en zullen dat ook zeker blijven, ook als ik ze zelf bedenk. Ik zie mijzelf al zitten in het bejaardentehuis, grijs knotje op het hoofd, bril op het puntje van mijn neus, verzonken in een dikke pil… of net als ‘Hendrik Groen’ schrijvend aan een piepklein bureautje in zijn niet veel grotere kamer.

Inmiddels deel ik alweer een hele lange tijd mijn recensies met de ladies van Mustreads or Not als gastrecensent, maar tot mijn grote vreugde vroeg Moon mij erbij als teammember. Dit omdat ik stopte bij een andere blogsamenwerking waar ik medebeheerder was. Haar vraag liet mij letterlijk liet stuiteren van blijdschap en natuurlijk zei ik volmondig ja graag! Dus vanaf nu kan ik veelal van mijn schrijfsels kwijt op Mustreads or Not en zullen jullie diverse voorbij gaan zien komen.

Daarnaast heb ik een veel gebruikt account op Hebban & Goodreads, vind je mijn recensies in aangepaste vorm terug op winkelpagina’s, doe ik redigeer- en proefleeswerk, zit ik in het streetteam van Dutch Venture Publishing & Hamley Books, begeleid ik beginnende schrijvers wanneer zij hulp nodig hebben en erom vragen. Waarschijnlijk vergeet ik nog iets wat gerelateerd is aan de schrijvers/boekenwereld maar goed, je hebt nu vast een goed beeld van dat ik nogal van dit wereldje hou.

Toch is het niet het enige waar ik mij bezig hou. Ik speel saxofoon en luister graag muziek, vind het leuk om te gamen, bordspellen te spelen, creatief bezig te zijn met brieven schrijven, tekenen en agenda/bulletjournalling dingetjes te doen. Ook werk ik twee ochtenden per week als vrijwilliger in een verzorgingstehuis met psychosomatische en somatische patiënten.

Wellicht lijkt het veel maar door chronische ziektes en beperkingen staat bij mij alles op een laag pitje. Ik kan niet achter elkaar doorgaan en pak altijd de kleine momentjes. Dit is een manier van leven waarin ik inmiddels aardig flexibel ben geworden mede dankzij mijn lief en het nachtdier in mij draagt er ook zeker aan bij. Toch zorgt het regelmatig voor pittige struikelmomenten omdat het koppie wel wil maar het lijf niet. Maar opgegeven zit gewoon niet in mijn aard. Genieten en positief zijn gelukkig wel 😉

Dus lieve Mustreads or Not lezers here I am! Ik hoop dat jullie samen met ons net zo genieten van elke gelezen bladzijde en alle aanverwanten activiteiten in deze veelzijdige boekenwereld.

Lieve leesgroet, Elsa.