Recensies·Recensies van Moon

Hou je adem in- Holly Seddon ***ster

Over de schrijfster;

Holly Seddon is geboren en getogen in het slaperige zuidwesten van Engeland en woont nu vlak in het centrum van Amsterdam met haar man en vier kinderen. Gedurende haar 15-jarige carrière, heeft Holly het voorrecht gehad om te werken in een deel van het Verenigd Koninkrijk de meest opwindende redacties. Probeer niet om te ademen is haar eerste roman. Holly is momenteel het schrijven van haar volgende roman.

Bron; goodreads

De Cover 

Een vergeten meisje, een vreselijk geheim.

En hele mooie witte omslag met een half meisjes gezicht met enorm mooie blauwe ogen. Een omslag welke ik zeker even oppak in de winkel want het intrigeert me de mooie blauw kleur maar ook het kleine meisje waar je al gauw van wilt weten wat of er gebeurt is. Mij leek het gelijk een mooi boek, nu ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig of mijn gevoel juist is. Gauw beginnen met lezen. Dan is de tekst over het geheim natuurlijk al een trigger die je pakt. Mij wel tenminste.

Het Verhaal

“Alex had een verhaal, en het was veel interessanter dan het verhaal waarvoor ze opdracht had gekregen.”

De aan alcohol verslaafde, journaliste Alex Dale doet onderzoek naar het verhaal van Amy Stevenson. Wat is er gebeurt op 18 juli 1995, toen de 15 jarige Amy Stevenson uit Edenbridge verdween op een dag onderweg van school naar huis. Twee dagen later wordt het meisje bewusteloos gevonden in de bossen, ze is halfdood achtergelaten.

Het is inmiddels vijftien jaar later en Alex herkent Amy wanneer ze voor een interview in het ziekenhuis is. Amy ligt vijftien jaar later nog altijd hersendood in het ziekenhuis en de kans is hoogst onwaarschijnlijk dat ze ooit nog bij komt. Alex is vastbesloten om het verhaal te onderzoeken, ze krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek het vriendje uit de brugklas, Jacob, van Amy heeft nog altijd een zwak voor het getroffen meisje

Zal het verhaal in The Times, de carrière van de journaliste redden? En zijn Alex en Jacob zelf nog wel veilig als ze dichterbij de waarheid komen.

“Alex werd diep van binnen geprikkeld door de gedachte dat ze Amy`s laatste bewuste ogenblikken misschien zou kunnen ontrafelen.”

Mijn Mening

“Oké, ik ga het nu gewoon zeggen. Ik denk dat mijn geheim een soort ‘geval’ is”

De journaliste Alex Dale bijt zich vast in een onderzoek naar het verhaal van Amy Stevenson, maar haar eigen leven ligt ook aardig in de kreukels, ze is 30 jaar en al sinds haar 28e gescheiden van haar man Matt, haar moeder is overleden aan Dementie. Ze weet haar alcohol verslaving goed voor de buiten wereld te verbergen naar jaren van ervaring blijkt al gauw. Alex is al gauw DE hoofdpersonage welke er alles aandoet om haar verslaving onder bedwang te krijgen haar liefdesverdriet een plek te geven en ook haar carrière te redden.

Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken welke worden verteld door de verschillende hoofdpersonages, Alex is wel de hoofdfiguur, dan heb je Amy en het verhaal van 15 jaar geleden en wat ze mee krijgt terwijl ze in “coma” ligt, Jacob/ Jake het vroegere vriendje van Amy maar nu getrouwd met Fiona welke zwanger is van hun eerste kindje en Sue de moeder van Jacob, ook zij komt later haar verhaal vertellen.

Je gaat gaande weg het verhaal steeds terug naar 1995 en dan zit je weer in 2010 het heden. Het leest niet warrig want er wordt goed aan gegeven in welk jaar je zit en over welke personage het gaat.

Al gauw had ik een idee wie of de dader was, en daar baalde ik eigenlijk wel van, maar het verhaal ging toch een andere kant op, ik was aangenaam verrast door het einde, dit had ik niet verwacht.

Het duurt heel lang eer ik er achter kwam dat ik niet echt heel wordt gepakt door dit boek, en na veel wikken en wegen denk ik dat het komt doordat er erg veel aandacht gaat naar de personage Alex en haar drankprobleem. Zo worden er zelfs tijdsaanduidingen genoemd; bijv. het is 12.02 uur, dat is voor mij net iets te, het komt traag op gang en de stukken over Alex haar zoektocht lees ik wel graag maar het gaat vaak over haar dorst naar alcohol. Van mij had er meer actie in mogen zitten meer moord en verderf. Het onder werp vond ik wel heel origineel, het meisje wat ik coma raakt nadat ze verkracht en mishandelt is, dan de zoektocht naar de dader vijftien jaar later. Het had wat mij betreft minder langdradig gemogen dan las het fijner en hield ik meer mijn aandacht erbij, nu was ik wel erg nieuwsgierig naar het plot maar merkte ik dat ik de neiging had om bladzijde over te slaan. Jammer want de hele opzet was wel goed, met het ex vriendje, het jeugd vriendje en zijn huidige vrouw alle ingrediënten voor een hele fijne thriller maar door dat het zo langdradig was wist het boek me niet te pakken.

Spanning; 3

Plot; 4

Originaliteit; 3

Leesplezier; 2

Schrijfstijl; 2

Psychologie; 3

Helaas een kleine Drie sterren voor Hou je adem in van Holly Seddon