Boeken nieuws·Recensies·Recensies van Caro

Winnaar van de Diamanten kogel: Bling Bling Jan Van Der Cruysse

Elk jaar word er in Antwerpen de Diamanten kogel uitgereikt, deze is te vergelijken met de Gouden strop in Nederland..

Dit jaar waren de genomineerde voor de Nederlandstalige thrillers

download-5

Ennnnnnnnn

Winnaar van de Diamanten kogel 2016:

Bling Bling Jan Van Der Cruysse

Caroline las het boek en gaf haar mening 

9789059087019.jpg

De samenvatting

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijk
voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht.

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Mijn Mening

Het verhaal is gelukkig goed te volgen doordat de auteur alle personages aan het einde van het verhaal heeft beschreven. Dit heb ik echt gebruikt omdat je van Delhi naar Antwerpen, Maleisië , Georgië en naar Parijs gaat en soms even de draad kwijt bent. Het is een zeer goed geschreven verhaal met een deels open einde. Ik denk dat Beerke en Albertien nog wel in een volgend verhaal terug zullen komen. Al hoewel sommige personages echt exit zijn, zijn er ook nog voortvluchtige gevaarlijke personen, die nog terug kunnen komen.

Ik heb genoten van het boek. Vooral Albertien vond ik top, echt een hele slimme tante.  De beschrijving van de maffia die de martelingen uitvoert vond ik wat luguber. Ook al werd er niet echt specifiek beschreven wat er gebeurde, je kan je er zeker een voorstelling  bij maken.

Tot op het laatste had ik geen idee van hoe het plot zou kunnen zijn en werd dan ook zeer  verrast op het einde.

Kortom, een geweldig debuut  van  Jan Van der Cruysse.

  • Schrijfstijl            4
  • Leesplezier           5
  • Plot                         5
  • Spanning              5
  • Originaliteit         5

 Bling Bling krijgt van mij de zeer verdiende *****sterren 

download

Lieve Leesgroet Caro.

Koop bij bol.com

photovisi-download-94