Recensies·Recensies van Moon

De Bonsai Collectie- Dirk Vanderlinden 4**** sterren

De Bonsai Collectie –Dirk Vanderlinden9200000041446656

  • Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Borgerhoff & Lamberigts
  • mei 2015

Over de Schrijver:

Dirk Vanderlinden werkte jarenlang bij luchtvaartmaatschappij Sabena, tot die failliet ging. Voor zijn werk moest hij niet alleen veel schrijven, maar ook enorm veel reizen. Die bagage komt goed van pas wanneer hij aan de thrillerreeks rond The Vandiesel Company begon. Daarvan verscheen in 2013 het eerste deel, ‘Het Geheim van Stolzenfels’. In 2014 verscheen deel twee, ‘Het Fiandre Broederschap’.

Kijk ook eens op dit filmpje van de Uitgeverij ter promotie van De Bonsai collectie:

Promotie De Bonsai Collectie- Dirk Vanderlinden. Borgerhoff-Lamberigts

 Bron: http://www.borgerhoff-lamberigts.be/

De Cover

 Een cover met daarop een vrouw in een ouderwetse regenjas? Wat ga ik hier van zeggen, het zou niet mijn keuze zijn het heeft een vage uitstraling, met de tekst “Moordende intriges in de modewereld”. Ik ben echt heel benieuwd wat ik ga lezen, “De jacht op de waarheid” het is een serie met dezelfde personages in al twee eerdere delen. De VanDiesel Company Ik heb nog geen kennisgemaakt met deze schrijver dus ik stap er blanco in.

De tekst op de achterflap, maakt me wel nieuwsgierig dus gauw beginnen.

Het verhaal

“ In Avignon wordt een jongedame vermoord die eigenlijk in Parijs moet zijn. In Saint-Christol loopt een experiment waar we nog niet veel van afweten, maar iemand heeft geprobeerd daar in te breken. Bovendien ligt Avignon op een boogscheut van Saint- Christol. Zou er een verband zijn tussen die twee?”

De Vandiesel Company is een supranationaal team dat door verschillende overheden ingehuurd wordt om situaties op te lossen waar geen leger-of politie-eenheid kan of mag worden ingezet.

Dit maal wordt de Company ingezet om er achter te komen wie de collega van voormalig team lid Caroline Cool, heeft vermoord. Ze waren samen naar Parijs om daar De Exclusieve modebeurs “Fame” bij te wonen, wanneer Nathalie (de collega van Caroline) de volgende ochtend vermoord wordt teruggevonden op de brug in Avignon, met schetsboeken naast haar van twee beroemde top designers. Wordt het team gevraagd de zaak uit te zoeken, deze waren toch aanwezig omdat ze de echtgenote van de Belgische premier moesten begeleiden bij de beurs.

Als er ook in Saint- Christol d `Albion geheimzinnige inbraken plaats vinden wordt de druk op het team hoog. Is er inderdaad een verband tussen de twee zaken welke de Company moeten oplossen of is het puur toeval?

Mijn mening

Omdat er al twee eerdere delen van de VanDiesel Company zijn verschenen, namelijk De Fiandre Broederschap, en Het geheim van Stolzenfels, is het prettig dat de schrijver in het begin van het boek je kennis laat maken met alle personages, want dat zijn er nogal wat, 11 personages, welke tot de Company horen.

Het verhaal begint fijn, je maakt kennis met alle personages en ook ligt er tussen de teamleden van de Company veel humor wat het  lezen erg prettig maakt. Het leuke is dat ik dit boek nooit had opgepakt en me totaal geen voorstelling kon maken waar of het over zou gaan, maar gelijk al bij het eerste hoofdstuk raakte ik gepakt. Het is een andere wereld dan waar ik normaal boeken over lees maar juist dat is verfrissend, en ik ben gepakt door de verschillende teamleden en hun connecties, en hun “verhoudingen”welke gaande weg de verschillende boeken zich ontwikkelen.

De verhaallijnen vliegen over de gehele wereld, zo ben je in Milaan, zo In Brussel, dan weer in Parijs en Avignon. Toch is dit niet verwarrend dit komt denk ik doordat er duidelijk aangegeven wordt waar je bent per hoofdstuk, en over wie het gaat. Het leest erg fijn, en vlot, door de korte hoofdstukken de humor die onder de personages leeft, er  ook zitten best veel sexy scenes in wat zeker iets extra`s  toevoegt.

Het plot is verrassend halverwege kwam er iets bij me boven dagen maar dit liet ik toch weer los, het was niet de dader, maar ik had wel gelijk! De Bonsai Collectie blijft tot het einde aan toe spannend ik vind dat Dirk Vanderlinden dit heel goed heeft opgebouwd. Het maakt me ook eigenlijk wel nieuwsgierig naar de eerdere delen, omdat ik nu eenmaal fan ben van series en ik meer wil weten van de leden van de VanDiesel Company, en vooral de leden van de Company hebben iets vertrouwd, je zou ze zo in het gewone leven tegen het lijf lopen. Het zou je buurman kunnen zijn of Annette je vriendin die ja al een aantal jaren niet hebt gezien , kan zomaar zich hebben ontwikkeld tot de Vamp van de Company. Juist dat maakt het lezen erg plezierig.

Dus ondanks dat ik wellicht dit boek nooit had opgepakt was in aangenaam verrast en heb ik genoten van de schrijfstijl, de humor de personages maar ook van het verhaal,het onderwerp is pakkend en het neemt je mee in een lees-flow waar je moeilijk aan kan ontsnappen. Het is niet expliciet een boek voor mannen, maar ik kan me wel indenken dat mannen hier nog meer van genieten, want er komt van alles in voor Hummers, F16`s en al dat soort dingen, maar gelukkig gebeurt er nog veel meer, zodat vrouwen er ook van kunnen genieten. Ik in ieder geval wel.. Op naar de andere twee delen van de Vandiesel Company….

Dikke 4 **** sterren voor de Bonsai Collectie het  interessante voor mij verrassende  boek met zijn humor en mooie wendingen. 

Moon

 

 

Een gedachte over “De Bonsai Collectie- Dirk Vanderlinden 4**** sterren

Reacties zijn gesloten.