Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

De Vrouw in de Spiegel- Kim Moelands 4 1/2 ster

Een duo recensie van Caroline en Moon. We lazen allebei De Vrouw in de Spiegel, dachten we er hetzelfde over of zaten we totaal niet op één lijn?

  • Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Bruna Uitgevers, A.W.
  • maart 2015

Over de Schrijfster:

Kim Moelands is auteur, recensent en journalist en werd geboren op 3 oktober 1975 in Goirle. Haar ouders hadden al snel door dat er iets mis was, maar het duurde tot haar derde levensjaar voordat duidelijk werd wat dat ‘iets’ was. Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), een ernstige, erfelijke, chronische aandoening met een beperkte levensverwachting. Kims jongere zusje heeft de ziekte gelukkig niet.

In september 2010 ondergaat Kim een levensreddende, dubbele longtransplantatie. Over het leven voor en na haar longtransplantatie schreef ze het boek Grenzeloos, de langverwachte opvolger van Ademloos. Het boek ligt in januari 2012 in de boekwinkels, samen met een speciale heruitgave van Ademloos. Beide boeken bevatten een authentiek fotokatern.Kim geniet op dit moment met haar nieuwe liefde Jan en hond Balou elke dag van de tweede kans die ze heeft gekregen van haar donor.

Bron:Kim Moelands.nl

“Wauw wat een dappere vrouw, als je het hele verhaal leest, kun je alleen nog maar respect hebben voor Kim Moelands.”

De omslag:

Moon: Mooi is mijn eerste reactie, een veer in drie spijkers. De uitstraling is gewoon lekker luguber, daar houd ik van en ik zou hem dan ook zeker even oppakken om de achterflap te lezen. Nu had ik al erg goede reactie gehoord dus ik kon niet achterblijven deze moest ik hebben in mijn kast. Nu gaan Caroline en ik hem samen leven kijken of onze meningen overeen komen of dat we heel erg verschillen. Ben benieuwd spannend eigenlijk wel weer.

Caroline: De cover is mooi, eenvoudig met een twinkel. Eerst dacht ik dat er een vouw in het boek zat, maar het waren de drie spijkers die door de veer heen zitten, je kunt ze echt voelen.

“Ik denk dat we met alleen zijn tweeën veel verder komen. Als een soort Hannibal en Clarice, quid pro quo. Jij vertelt mij iets en dan vertel ik jou iets!”

Het verhaal:

Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak. Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten.
Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken…

En wat vonden wij ervan ?

Kim heeft met dit boek de Hebban-Award gewonnen “Beste Nederlandse Thriller”, zijn we het daar mee eens?

Caroline:Wat een goede thriller is dit weer. Ik moest in het begin even door alle personages heen en ze op een rij zetten, maar toen ik door had wie, wie was, werd het verhaal steeds spannender. Het zijn eigenlijk 4 aparte verhalen die samen het plot vormen en aan het einde bij elkaar komen. Een verhaal met tot het einde spanning en een onverwachtse wending.

Moon:Vanaf het begin van het boek, raak je geïntrigeerd, wie zijn al die hoofdpersonen, Elisabeth de huisvrouw bij wie haar huwelijk niet heel veel meer voorstelt en de stem van haar tiranniserende vader in haar hoofd zit, Tess Westerhout de brigadier welke samen woont met haar man Marc en hun zoon Kevin, en de priester Antoine van Gerven welke Tess als zijn eigen dochter beschouwt. Ook komt er een mysterieus persoon aan het woord, beschreven met cursieve letters. En de dader…….wat zijn, zijn motieven om het zuivelbedrijf af te persen.

Hierdoor ben je gelijk een beetje verward hoe gaat dit verder en wat hebben de personages met elkaar te maken.

Maar dit is maar even, als het verhaal eenmaal op gang komt dan krijg je al gauw een kijk op het leven van de personages, door de duidelijkheid in het begin en de korte vlot, geschreven hoofdstukken zit je al gauw in een lees flow waardoor je het boek niet snel weglegt.

En die flow raak je pas kwijt wanneer je het boek dicht slaat, en dan baal je omdat het een open einde is er komt een vervolg en wat mij betreft kan die niet snel genoeg komen. Kim heeft er een fan bij want wat een heerlijk boek, ik heb hem in een zucht uit gelezen en hoop dat het vervolg niet te lang op zich laat wachten.

Als je mij vraagt waarom moet ik dit boek gaan lezen, dan kan ik heel duidelijk en kort zijn. Een goed verhaal, fijne schrijfstijl, lekker spannend, goed plot en fascinerende hoofd personages

En ja, dik verdiend die Hebban Award en de nominatie voor de Diamanten Kogel, wat een prachtig boek is De vrouw in de Spiegel van ons krijgt het boek dan ook 4 1/2 ster..

Caro en Moon