Recensies·Recensies van Moon

Mara – Sterre Carron

Mara – Sterre Carron

Waar gaat Mara over?

download (8)Moord, verminking, dubbellevens, het vernietigende middel antrax, een lang bewaard geheim, zoete wraak en een gevaarlijke sekte in Zwitserland zijn de ingrediënten van de meeslepende thriller ´Mara´. Op een herfstdag wordt het rustige leven van de inwoners van Mechelen opgeschrikt door een moord op een jonge vrouw in een hotel op de Vismarkt. Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken, en haar team worden op de zaak gezet. Het bewijsmateriaal wijst al snel in de richting van een minnaar.

Enkele dagen later wordt Kathirah Al Saadi door haar vriendin Sierra Capaldi gruwelijk verminkt aangetroffen. Sierra draagt al zestien jaar een geheim met zich mee, waarvan ze niet had gedacht dat iemand ervan op de hoogte was. Als er al een bindende factor tussen de slachtoffers is, wat probeert de moordenaar dan duidelijk te maken? En wie speelt er een duivels spel en verleidt mensen om zich over te geven aan hun driften?

Wikipedia: Mara ;
Mara personifieert ongezonde impulsen, onhandigheid, de “dood” [ 2 ] van het geestelijk leven. Hij is een verleider, afleidende mensen uit het beoefenen van het geestelijk leven door het maken van alledaagse dingen verleidelijke, of de negatieve lijken positief.

Wat vond Moon van haar kennismaking met het eerste boek van Sterre;

“Denk je nu echt dat je ongestraft door het leven kan huppelen”

Wie haatte haar?, Wie haatte Kat?

Het verhaal begint met een proloog een antrax aanslag in Tokio. Als je dit leest denk je waar gaat dit heen?

Algauw zit je midden in Mechelen in een moordonderzoek een heerlijk verhaal wat je gelijk pakt, ik had al zoveel goede verhalen van de boeken van Sterre Carron gehoord dat ik niet kon achterblijven.

En hier ben ik echt niet rouwig om, deel 1 Mara is gelijk een heerlijk boek korte hoofdstukken en vol actie vanaf bladzijde 1. Het verhaal neemt je mee, en je laat het maar slecht los, algauw zit het in een stroom waardoor je door wilt blijven lezen. Er gebeurt een hoop en je gedachten gaan alle kanten op dat heb ik in ieder geval. Dan zit ik in mijn hoofd allemaal al plots te bedenken, en daar houd ik van een boek wat je bezig houd waardoor je je eigenbeeld maakt bij het verhaal en je helemaal vereenzelvigt met de hoofdpersonages.

In het verhaal van Mara, raak je al aardig in de ban van Inspecteur Rani Diaz, een vrouw met een verleden waar ik eigenlijk wel meer van wil weten maar waar niet heel veel over los word gelaten. Jammer maar we hebben nog drie delen heerlijk. Ook Sierra en haar verleden intrigeert me, ik wil er meer over weten en wat zo fijn is dat is echt pas aan het einde de spanning is heel goed opgebouwd, en het plot is echt heel verrassend deze zat er echt niet in bij mijn gedachten. En daar houd ik van, de schrijfstijl is heel fijn lekker vlot taalgebruik, korte snelle hoofdstukken een goed volgbaar verhaal.

Al met al gewoon echt een aanrader ik ben blij dat ik geluisterd heb naar alle positieve verhalen over Sterre Carron,  Ik hoop in de volgende delen meer te weten te komen over haar verleden, haar zusje en haar liefdesleven. Maar ook die vader…

  • Spanning 4****
  • Plot 4****
  • Schrijfstijl 4****
  • Leesplezier 5*****

Mara het eerste deel van Sterre krijgt van mij 4 ½ ster .. 

Moon