Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

Indigo- Sterre Carron

Indigo- Sterre Carron

 • Uitgever: Witsand Uitgevers
 • Nederlands
 • 372 pagina’s
 • Witsand Uitgevers
 • oktober 2015

 Wikipedia Indigo:

Het Indigo-fenomeen is erkend als een van de meest opwindende veranderingen in de menselijke aard die ooit werden beschreven. Het Indigo-label beschrijft het energiepatroon van menselijk gedrag dat bestaat in meer dan 95% van de kinderen die de laatste 10 jaar werden geboren… Dit is een wereldwijd fenomeen en uiteindelijk zullen de Indigo’s alle andere kleuren vervangen. Wanneer ze kleine kinderen zijn, zijn Indigo’s makkelijk te herkennen door hun ongewone grote, heldere ogen. Het zijn bijzonder intelligente en vroegrijpe kinderen met een verbazingwekkend geheugen en een sterke wens om instinctief te leven. Deze kinderen van het volgende millennium zijn gevoelige, getalenteerde zielen met een ontwikkeld bewustzijn, die hier gekomen zijn om de vibraties van onze levens te helpen veranderen en om één land, één wereld en één ras te creëren. Ze zijn onze brug naar de toekomst.

De Cover;

“Je hebt het me beloofd om me nooit in de steek te laten. Je hebt het me verdomme beloofd. Toen papa wegging, heb je gezegd dat je me nooit maar dan ook nooit in de steek zou laten”

Moon: Wat een prachtige omslag een helder blauw oog prachtig maar niet alleen de cover spreekt me aan, ook de eerst bladzijde en elk nieuw hoofdstuk  staat het mooie oog in het zwart wit. Net die extra aandacht geeft het boek een speciale uitstraling. Ik ben sowieso fan van Sterre Carron dus had het boek al besteld. Maar Als ik zo`n boek in de winkel zou zien liggen pak ik het gelijk op en dan die extra`s dat vind ik echt mooi , Matsya van Sterre Carron had ook van die extra`s en daar alleen al ben ik blij dat ik alle delen in mijn kast heb staan daar ben ik dan echt trots op .

Caro: Wat een prachtige Cover, een licht oog met een fel blauwe iris erin. Jammer van het kleine stukje tekst door het oog heen, had niet gehoeven. Sterre is goed en dat wordt op internet goed doorgegeven. Het stukje had beter op de achterkant kunnen staan.

De eerste blz. geeft het oog in zwart wit weer en ieder volgend hoofdstuk begint in de boven hoek met het oog. Prachtig gedaan.

“Ik zal niet doden. Ik zal niet doden. Ik zal niet doden.”

 Het verhaal ;

Wanneer Vanja Mybach wakker schrikt weet ze het, ze heeft gedroomd, maar niet zomaar een droom Vanja droomt wel vaker voorspellende dromen. Als ze wakker wordt en ze ziet wazig weet ze dit is een voorspellende droom geweest en zo ook die ochtend.. Sebastian haar broer is in gevaar, algauw komt ze er achter dat zijn bed onbeslapen is. Ze gaat hem zoeken, en gaat naar het huis van Elin het vriendinnetje van Sebastian waar hij voor het eerst de nacht zou doorbrengen. Maar wat ze daar treft als ze aankomt is afschuwelijk…

Hoofdinspecteur Rani Diaz, is net terug van vakantie wanneer ze `s nachts wakker wordt gebeld en op de zaak van de vermoorde Sebastian word gezet. Wat is er gebeurt die avond, het meisje Elin is er erg aan toe, en Sebastian is geslagen door een hamer en gestoken door een schroevendraaier? Waarom gelooft niemand Vanja, juist zei kan de antwoorden geven!

Onze  mening ;

Caro:

Een ijzer sterke Rani Diaz thriller. Bloedstollend spannend en met een plot die op een gegeven moment duidelijk wordt, maar het hoe en waarom blijft dan nog even een raadsel.

Het team van Rani wordt tot het uiterste gedreven en er wordt echt alles aan gedaan om de moordenaar op te sporen.

Het privé leven van Rani is gelukkig stabiel, maar dat van haar collega Simons staat onder spanning. Rani draagt een geheim mee wat ze Simons moet vertellen, maar wat ze heel erg moeilijk vind.

Het is een verhaal met louter verliezers en waar duidelijk wordt gemaakt dat de buiten kant vaak maar schone schijn is. Bijna iedereen draagt wel geheimen met zich mee.

Een moord verhaal met vele verhaallijnen die tot het uiteindelijke plot leiden

Moon:

Beginnen in zo`n prachtig boek met de mooie cover en de mooie uitstraling.. Dat is geen straf sowieso niet wan tik keek hals reikend uit naar het vervolg van de Rani Diaz serie van Sterre Carron en het wachten word weer beloond. Indigo heeft een zweverig gehalte, wat mij erg aanspreekt. De onmacht van Vanja, dat doet zelfs mij pijn, door niemand gelooft te worden, je moeder wil je naar een inrichting sturen, tussen de regels door voel je gewoon de pijn van het meisje. Niemand gelooft haar…

Het was gelijk weer herkenbaar, Rani is een personage waar ik erg fan van ben en ook in Indigo bijt ze zich weer vast in haar werk en de zoektocht naar de dader. Maar ook naast het zoeken van de dader neemt Sterre de lezer mee in het privé leven van Rani waarin ze te maken heeft met haar gezinsperikelen en dat Rani iets heeft gezien wat ze liever niet had gezien, Gaat ze het geheim voor zich houden of verteld ze haar dierbare collega Bert Simons wat ze gezien heeft?

Ook Indigo is in dezelfde fijne schrijfstijl als de andere boeken van Sterre, tijdens het lezen baal ik er al weer van dat het boek alweer bijna uit is en dat ik dan weer lang moet wachten op een nieuw verhaal van Rani Diaz, tijdens het lezen gaan mijn gedachten meerdere kanten op en merk ik dat ik er weer helemaal in zit ik kan het boek dan ook slecht wegleggen. Het einde lag niet in mijn verwachtingen ik had het echt niet aan zien komen, maar juist daarom is het gewoon weer een heerlijk boek, welke je zeker als je de andere boeken van Sterre hebt gelezen eigenlijk niet kan laten liggen.

Indigo is een heerlijke opvolger van MARA, TIRTHA,MATSYA en TRIFLA, met de juiste spanning de heerlijke personages welke zich steeds meer ontwikkelingen en waar je steeds meer van te weten komt, en met de heerlijke namen waar je ook weer over na gaat denken  en ook in Indigo weer die mysterieuze sferen waar het alle kanten op kan gaan.. is Sterre toch echt een grote favoriet bij mij in de boekenkast..

Zoals jullie wel voelen aan komen krijgt ook Indigo weer een prachtige beoordeling:

 • Spanning: 5
 • Plot:                4
 • Leesplezier: 5
 • Schrijfstijl: 5                                            5 sterren van Caro
 • Originaliteit: 5
 • Psychologie:

 

 • Spanning: 5
 • Plot: 5
 • Leesplezier: 5                                       5 sterren voor Moon
 • Schrijfstijl: 5

En ook van Moon 5 ***** sterren we zijn het enorm eens dit maal dus Sterre kom maar op we wachten met smart INDRA……

Caro en Moon