Boekenuitjes·Recensies

Boekpresentatie Droombeeld -Loes den Hollander

9200000051539821Moon op pad zaterdag middag 15.00 uur in de prachtige boekhandel Plukker in Schagen, voor de boekpresentatie van Loes Den Hollander. Wat kun je dan genieten onder het genot van heerlijk tapas, woonde ik de presentatie van Droombeeld bij. Loes heette ons welkom en vertelde kort wat over het ontstaan van Droombeeld. Heerlijk ongedwongen kletsten we tijdens het signeren nog even bij over “boeken dingen”, Engelse les en gaf ik Loes tulpen vers van het land.FB_IMG_1462021434492_resized

Dit jaar heeft Loes Den Hollander een Jubileum jaar, 10 jaar schrijft ze al thrillers. In november van dit jaar is de officiële jubileum datum maar vandaag kreeg Loes uit handen van Karakter Uitgeverij al een mooi aandenken aan dit heugelijke feit. Droombeeld de twintigste Thriller van de hand van Loes, twintig thrillers en dan nog een roman en een aantal novelle je snapt al dat waren jaren van gemiddeld twee soms drie en zelfs een keer vier boeken per jaar.

Wat een respect voor deze schrijfster. Want het zijn stuk voor stuk ook nog prachtige boeken. De boeken schrijven zichzelf vertelde Loes Den Hollander. Zoals dit verhaal Droombeeld zat al in de pen tijdens het schrijven van Genadeklap deel 2 van de Metselaer dossiers. Loes heeft eerst tien hoofdstukken van Droombeeld geschreven eer ze verder ging met Genadeklap. Dit boek moest geschreven worden.

20160430_150824_006_resizedJullie snappen wel dat na het horen van de woorden van Loes, Droombeeld enorm hoog op de lees stapel ligt hier. Droombeeld is ontstaan na het horen van een gebeurtenis, Loes probeert zo min mogelijk de draad van het echte verhaal te kruizen. Het boek moet Fictief blijven al zal de rode draad wellicht een waargebeurde gebeurtenis zijn, Loes maakt er haar verhaal van. De verhalen overkomen haar, Loes is niet opzoek naar een verhaal, ze houdt haar ogen en oren open en het gebeurt weleens dat ze tijdens het winkelen door een opmerking van een vriendin een plot ontdekt, of net de juiste draai binnenkrijgt voor het verdere verloop van het verhaal. En de echte vrienden van Loes weten al dat als ze wat glazig uit haar ogen kijkt, of boodschappen doet terwijl ze niemand ziet, ze midden in een schrijfproces zit.20160430_150814_006_resized

Loes is verslaafd aan schrijven, en leeft tijdens het schrijven de levens van haar personages. De personages worden “echt”. Ik kan me daar helemaal in vinden want zo heb ik dat persoonlijk tijdens het lezen vaak. Loes verteld dat ze het best moeilijk heeft als een boek af is, de personages weg zijn, het voelt als afscheid nemen en wat helpt dan beter dan nieuwe kleren en nieuwe schoenen kopen !!

Thriller éénentwintig is al weer in de maak, de eerste 11.000 woorden staan al weer op de pc, Loes gaat gewoon door en daar ben ik persoonlijk blij om. Ik kruip van de week in Droombeeld en laat jullie weten wat ik er van vond. Droombeeld staat in ieder geval gesigneerd in de kast, naast de andere boeken van Loes, maar ik heb ze nog niet allemaal maar die gaan er wel komen.. een hele reeks Loes Den Hollander daar word je toch blij van.20160430_150506_resized

Het was enorm gezellig en terwijl Loes werd geïnterviewd door de lokale radio, bleef ik nog even geanimeerd zitten kletsen. Wat kun je onverwacht toch leuke mensen ontmoeten

Lieve Leesgroet van een zeer tevreden Moon