Recensies·Recensies van Moon

Borderline is geen masker – opgetekend door Erik persoons

Borderline is geen masker – Erik Persoons

Het verhaal raakt je , een kijkje in het leven van een Borderline patiënt. Respect.

  • Titel:         Borderline is geen masker – Een getuigenis van Inge, borderlinepatiënt
  • Auteur:      Erik Persoons & Inge
  • Aantal pag:            122
  • Geïllustreerd:          Ja
  • Formaat:                Paperback 12,5 x 20cm
  • Verschenen:           02/12/2016
  • ISBN:                      978-94-0223-155-7

9789402231557

 

De Achterflap

Op 21-jarige leeftijd kreeg Inge het harde verdict: Borderline! Deze biografie is geen wraakoefening, maar een getuigenis die duidelijk moet maken hoe moeilijk het is om met deze ziekte te moeten leven. Ze moet er voor vechten, elke dag. De ene keer gaat het gemakkelijker dan de andere. Soms is alles grijs, soms zwart, maar eigenlijk verlangt ze naar wit. Maar ze zal er …voor moeten strijden.
Geen roman, geen fictie. Dit is niet mijn verhaal, maar dat van Inge. Ik heb enkel als ghostwriter haar getuigenis opgetekend.
Het is een gevoelige, pijnlijke getuigenis van een jonge vrouw. Iedereen in haar omgeving kent haar, of meent haar toch te kennen. Want al jaren draagt Inge een figuurlijk masker. Dit is dan ook geen eenvoudig verhaal, het is haar verhaal. In dit boek vind je enkel een eerlijk betoog, opgetekend met haar eigen woorden. Geen gecamoufleerde, mooi opgeklopte of verhulde zinnen, maar soms zelfs rauwe tekst, recht voor zijn raap, maar altijd eerlijk

Mening:

“Vandaag wil ik jou lezer, mijn ware gezicht laten zien.”

Een klein boekje, wat zoveel bevat. Openheid, eerlijkheid, verdriet, strijd en zo kan ik nog wel even door gaan. Je krijgt een kijkje in het leven van Inge. De artsen stellen vast dat Inge Borderline heeft.

Dit boekje geeft je een open kijk in het leven met Borderline. Het raakt me, want er wordt geen blad voor de mond genomen en alles wordt beschreven. Erik Persoons toont respect in zijn schrijfstijl, je merkt dat hij en Inge een diepe band hebben dat het hem aan het hart gaat dit boek te schrijven.

Maar ook mijn respect betreft Inge, haar openheid haar manier van beschrijven soms chaotisch, maar je krijgt er een beeld bij hoe het in het hoofd van iemand met Borderline aan toe gaat. Diep respect. De weg van Inge is zwaar, zwaar geweest en zal nog zeer zwaar worden. Ze is in het boek open over haar jeugd, over zelfmoord,  haar automutilatie , haar opnames en haar dierbare vriendschappen.  Je krijgt als lezer een kijkje in de ziel van een Borderline patiënt, hoe ze vecht tegen het leven, tegen haar gevoel. Die wanhoop laat Erik Persoons je tussen de regels voelen.

Het raakt me diep, en met diep respect sluit ik het boek denkend dat dit door vele gelezen mag worden. Borderline is een ziekte een harnas waarin mensen moeten zien te overleven. Elke dag weer, elke uur weer, zelfs elke minuut want voor een borderline patiënt is geen moment hetzelfde.

Ik zet mijn masker af

Ik zal vechten

Ik ben een Figther,

Vecht jij met me mee?

Erik, bedankt dat je mij de kans gaf dit boekje te lezen en het onder de aandacht te brengen. Laten we hopen dat het met Inge goed gaat, en dat er meer mensen hun ogen openen voor de Inge`s onder ons.

Liefs Moon