Recensies·Recensies van Moon

Virtuele Tango –Melissa Skaye “Amerikaanse taferelen in het pittoreske Hoorn.”

Virtuele Tango –Melissa Skaye

“Amerikaanse taferelen in het pittoreske Hoorn.”

  • Nederlandstalig
  • 351 pagina’s
  • 9789086602179
  • maart 2013download

Samenvatting

Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs van politie Hoorn, staan voor een raadsel. De dader lijkt onzichtbaar en de doodsoorzaak niet te achterhalen. De slachtoffers hebben allen op een advertentie gereageerd, waardoor de recherche haar aandacht richt op de mysterieuze man die zich hierachter schuilhoudt. Maar wat is de betekenis van de zwarte roos die bij elk slachtoffer wordt gevonden?

Zodra blijkt dat de vrouwen voor hun dood een date met vermoedelijk dezelfde man hebben gehad, is de recherche van mening dat het hier de dader betreft, of dat er door twee daders onder één hoedje wordt gespeeld. De situatie wordt nog dramatischer als Faith Binet, een meisje van vijftien, verdwijnt. De tijd dringt en de race tegen de klok begint om Faith levend terug te vinden, voordat er nog meer doden vallen.

Mening

“Tijd heelt alle zonden is de grootste onzin die er bestaat”

Melissa Skaye, heeft tot nu al drie delen van de VT serie geschreven, hoe leuk om daar een drieluik recensie van te maken.

Wanneer je de serie oppakt is het eerste wat opvalt de omslagen passen perfect bij elkaar en hebben stuk voor stuk een mooie omslag, niet echt een thriller uitstraling maar wel een intrigerende omslag. Maar die vermoedens van niet echt een thriller raak je al gauw kwijt wanneer je begin aan de proloog, Virtuele Tango belooft een bloedspannende thriller te worden.

Virtuele Tango, neemt je mee naar het pittoreske Hoorn waar zich Amerikaanse taferelen afspelen. Het boek begint gelijk pakkend met een spannende proloog. Dit maakt al snel dat je door wilt lezen, de schuin gedrukte hoofdstukken maken het erg intrigerend. Je wilt weten wie de dader is. Melissa heeft de nadruk op zijn geestestoestand gelegd waardoor je wel getriggerd moet worden. Vanaf hoofdstuk vier krijg je al een heel goed beeld van deze persoon, hier wil je meer van weten!

Het valt me op dat Skaye de personages erg goed beschrijft, als lezer krijg je een heel goed beeld van de betrokkenen en het maakt het lezen heel erg plezierig. Er zit vanaf het begin een heel pakkende spanning in waardoor stoppen een No Go is. Skaye neemt je mee en pakt je in. Op een heerlijke Hollandse nuchtere manier van schrijven weet ze het verhaal om te turnen naar iets Amerikaans, door de dader neer te zetten als een geesteszieke persoon. Hier herken ik een kleine Cody Mc Fayden en geniet volop.

De schrijfstijl van Melissa Skaye is erg secuur te noemen, het is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en ik ben onder de indruk van haar krachtige schrijfstijl, zij laat heel gedetailleerd het boek tot leven komen, de personages en de gebeurtenissen zijn zo krachtig beschreven dat de beelden op je netvlies verschijnen.

Het werd dan ook nacht werk want het boek moest uit, zodra de plot om de hoek kwam kijken. Dit is niet een heel verrassend plot als wel dat je wilt weten hoe het allemaal afloopt. Virtuele Tango heeft mij enorm verrast, de schrijfstijl, de personages, de spanning en de plot maken het plaatje compleet voor de titel Mustread eerste klas.! Melissa Skaye haalt America naar Hoorn met haar lugubere details en gedachtegangen van de dader.

Met heel veel plezier ga ik verder in deel twee Verboden tranen en met Virtuele Tango nog op mijn netvlies weet ik dat het heerlijke lees uren zullen worden. Ik wil meer weten van de levens van Sanne Philips en Luca Borra de rechercheurs in Hoorn

“Haar doden was niet voldoende. Ze moest lijden”

  • Plot 4 ****
  • Spanning 5 *****
  • Leesplezier 5 *****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Psychologie 5 *****

Eindoordeel dik verdient 4 ½ ster voor het gehele plaatje, op naar Verboden tranen. De VT serie is een aanrader voor de thriller fans met een Bite.

images

Lieve leesgroet Moon

photovisi-download-66

 

Koop bij bol.com