Recensies·Recensies van Moon

De Manipulator – Anne Daniel “Een stevig debuut wat smaakt naar meer.”

De Manipulator –Anne Daniel

“ De verschillende factoren waar van je denkt dat het losse flodders zijn, komen in de plot samen tot een scherp schot. Een debutant waar ik meer van lezen wil.”

 • Uitgeverij: Kramat
 • Taal:Nederlands
 • ISBN:9789462420625
 • Productvorm:Paperback
 • Publicatiedatum:15/03/2017

8a

De Achterflap

Wat als iemand ontdekt wat je werkelijk doet voor geld?

Claire, 35 jaar en professionele manipulator, balanceert op twee uitersten. Ze wordt ingehuurd om met haar sympathieke, vlotte uitstraling mensen te beïnvloeden terwijl ze in haar privéleven onzichtbaar, alleen en afstandelijk blijft.
Behalve psychiater en jeugdvriendin Eva, weet niemand wat Claire werkelijk doet voor de kost.

Tot Guido verschijnt.

Wat als dit voormalig ‘slachtoffer’ Claire ruïneert net op hét moment dat ze een opdracht krijgt die haar carrière voorgoed naar een hoger niveau kan tillen?
Wanneer de confrontatie tussen hen steeds brutaler wordt, beseft Claire dat haar ‘onschuldige’ manipulatietechnieken niet langer zullen volstaan…

 

Mijn Mening

“Ik was acht toen ik het leerde: iemand van wie ik houd, gaat dood.”

Een debuterende, Vlaamse schrijfster maakt mij dubbel zo nieuwsgierig. Anne Daniel een in Nederland wonende Vlaamse, welke door het gemis van koffiekoeken en Vlaamse frieten maar een thriller is gaan schrijven.

Anne Daniel weet je heel snel in te pakken met haar verhaal, wat het is weet ik niet maar dit verhaal heeft een eigenaardige kracht. De eerste avond werd het al nacht werk, Daniel bezit een bepaalde schrijfstijl welke je nieuwsgierig maakt. Het verhaal heeft een ondeugende insteek, waardoor je menigmaal moet glimlachen tijdens het lezen. Anne Daniel heeft in het verhaal een hoog psychologisch gehalte gestopt, hierdoor heerst er naast de andere factoren ook mysterie in het verhaal.

De spanning is vooral onderhuids aanwezig, je raakt meer en meer nieuwsgierig naar de intrigerende karakters en het geheimzinnige werk van Claire, de Manipulator. Door de fijn lopende zinnen en de korte hoofdstukken is het een heerlijk vlot lezend boek. En omdat de spanning naarmate het verhaal volgt, alleen maar oploopt kun je bijna niet stoppen, te nieuwsgierig naar de plot. Welke mij verrast, natuurlijk krijg je als lezer een idee welke kant het op gaat, en door de meerdere verdachte karakters blijf je lang in onwetendheid. Dit maakt dat je blijft lezen, Daniel weet je geboeid te houden hierdoor. Dit debuut verrast me, het leest heerlijk weg, heeft iets origineels en door de onderliggende spanning, welke zich naar het einde toe naar de voorgrond verplaatst, maakt: “De Manipulator” tot een aanrader. Het geeft je heel veel leesplezier.

De verschillende factoren waar van je denkt dat het losse flodders zijn, komen in de plot samen tot een scherp schot.

 • Plot 4 ****
 • Spanning 4 ****
 • Leesplezier 5 *****
 • Schrijfstijl 4 ****
 • Originaliteit 4 ****
 • Psychologie 5 ****

 

4 ½ sterren voor De Manipulator, Anne Daniel zet hier mee een stevig debuut neer wat smaakt naar meer.

download

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (99)