Recensies·Recensies van Caro

Weekendje Weg – José van Winden #BOEK10

Weekendje Weg – José van Winden #BOEK10

9200000077548246

Samenvatting:

De zussen Sylvia, Iris, Els, Karin en Tara leiden ieder hun eigen leven met partners, kinderen en een carrière. Een keer per jaar gaan ze een weekend samen weg. Gezellig, vrouwen onder elkaar, zonder de tussenkomst van anderen. Een moment om even bij te tanken.
Dit weekend is alles anders. Iedere zus draagt een geheim met haar mee, dat ze met man en macht probeert te verbergen voor de anderen. Maar hoe doe je dat, als je drie dagen in een boerderijtje op elkaars lip zit? Ziekte, overspel, zwangerschap, schulden; het blijkt een explosieve mix die zorgt voor een geweldige uitbarsting op zondagmiddag. Hoe overleven ze dit weekend en kunnen ze elkaar daarna nog recht in de ogen kijken?
Weekendje Weg is een herkenbaar verhaal voor iedereen die zussen of vriendinnen heeft en om ze geeft.

Over de auteur:
José van Winden wordt op 19 september 1970 in Kethel-Schiedam geboren als zesde kind en vijf-de dochter. Als ze tien jaar oud is, verschijnt een verhaal van haar in de Taptoe. Ze wil dan al schrijfster worden, maar gaat na haar studie Engels aan het werk als secretaresse en communicatieprofessional.
Pas na afronding van de vakopleiding scenarioschrijven bij de Scriptschool in 2008 durft ze haar droom te volgen. Sindsdien schrijft ze als zelfstandig tekstschrijver zowel zakelijke teksten als fictie in allerlei vormen. Haar werk kenmerkt zich door herkenbare personages, pittige dialogen en scherpe observaties. Weekendje weg is haar debuutroman.

Mijn mening:

Het boek Weekendje weg mocht ik lezen als één van de 10 boeken van Boek10. Omdat ik een weekendje weg ging, niet met zussen hoor maar met vrienden, nam ik het boek mee.

Een weekendje met zussen, die allemaal verschillend zijn en waarbij de geheimen die ze met zich mee dragen stuk voor stuk naar boven komen. Geheimen die tegenwoordig in het dagelijks leven eerder standaard zijn dan af en toe voorkomen. Of er werd vroeger niet over gesproken, dat kan ook.

VERTEL OP. ZO ERG KAN HET TOCH NIET ZIJN?”

IRIS HAALT DIEP ADEM EN SLIKT EEN SNIK WEG. ZE VEEGT EEN TRAAN VAN HAAR WANG.

“GOED, MAAR JE MAG ER MET NIEMAND OVER PRATEN!.

SYLVIA KNIKT EN VOELT EEN OPGETOGEN SPANNING. ZE IS GEK OP GEHEIMEN.

Een erg druk weekend was het wel voor de zussen, hebben ze eigenlijk wel genoten met elkaar? Door de geheimen kwamen wrevel en jaloezie toch wel boven drijven, is hun band zo sterk dat ze elkaar kunnen helpen en beschermen?

Een roman uit het dagelijks leven gegrepen, waar jezelf vast wel een raakvlak mee kunt vinden.

Wel een echt vrouwen boek, maar heerlijk om te lezen tijdens een weekendje weg.

José heeft me gegrepen met haar zussen verhaal en ik heb het boek ook in één adem uit gelezen. Door de heerlijke schrijfstijl en de goed uitgewerkte personages zat ik helemaal in het boek.

EEN PIEPKLEIN VONKJE SPRINGT UIT DE AANSTEKER. DE VROUW GOOIT HEM SNEL IN DE RICHTING VAN DE AUTO.

Drie Delen, vrijdag, zaterdag en zondag die onderverdeeld zijn in hoofdstukken die gaan over één zus. Van het vertrek op vrijdag met ieder zijn strubbelingen om weg te komen, tot het einde op zondagavond met een verrassend plot.

De zussen die de verhaallijnen vormen van het weekendje naar de zondagavond waarbij je je in sommige personages zo kunt inleven dat een traan over je wangen rolt.

Ik ben heel benieuwd naar een volgens boek van José en denk dat dit verhaal veel vrouwen aanspreekt. Een Mustread voor de lezeressen die een geheim met zich mee dragen en ik weet bijna zeker, dat dat er veel zullen zijn 😉

 

 

  • Schrijfstijl 4                                         
  • Leesplezier 4
  • Plot 4
  • Spanning 3
  • Originaliteit 4

 4 ****sterren

Lieve Leesgroet Caroline

Koop bij bol.com