Recensies·Recensies van Moon

De Pier – Claire Douglas “Geen dertien in een dozijn vermissingsdrama!!”

De Pier  – Claire Douglas

“Claire Douglas, weet zicht te onderscheiden.. Geen dertien in een dozijn vermissingsdrama.. Origineel en psychologisch goed opgebouwd.

De Achterflap

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe.

Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Mijn Mening

“Op een druilerige middag, kort na de lunch, kom ik er eindelijk achter dat je dood bent.”

Vermissingen, jaren lange vermissingen, staan garant voor goede thrillers. Vele boeken gaan over vermissingen, kan De Pier hier een originele draai aangeven? Of is het een boek van dertien in een dozijn? Alleen dit jaar al heb ik zeker vier boeken over vermissingen gelezen, waarom is het zo`n populair onderwerp, worden de schrijvers door elkaar beïnvloed, of kunnen ze geen ander onderwerp verzinnen? Hopelijk kan dit boek mij verrassen! De Pier is het Nederlandse debuut van de Engelse schrijfster, Claire Douglas, weke in Engeland in 2013 een debuutprijs won met haar boek “The Sisters”

“het geheim dat we niemand anders konden vertellen. Nooit”

De omslag geeft je een beklemmend gevoel, de mysterieuze sfeer die alleen de foto al geeft belooft veel.

Het verhaal begint, intrigerend, de verhaallijn wordt verteld vanuit Frankie en tussendoor lees je dagboekfragmenten van de vermiste Sophie. Hierdoor wordt het al snel mysterieus en vraag je je af wat is het Geheim! De manier waarop Claire Douglas je mee weet te trekken in de zoektocht naar de waarheid, maakt dat het zich onderscheidt ten opzichte van de andere vermissing ’s thrillers.

De pier heeft naast de zoektocht naar de waarheid, naar wat er echt gebeurt, is in het kustplaatsje Oldcliffe, een zekere mate van opbouwende aantrekkingskracht tussen de karakters. Dit geeft het verhaal een extra dimensie. Het maakt je nieuwsgierig naar de intriges, de driehoeksverhoudingen en de geheimen, welke de ingrediënten zijn voor deze psychologische thriller.

Claire Douglas weet de verhaallijn enorm goed op te bouwen, tot het einde aan toe blijf je in afwachting van de waarheid. Dit is onderscheidend.

Ondanks mijn vooroordelen, heeft De Pier mij erg verrast, Claire Douglas, wist mij te boeien vanaf het begin, de intrigerende karakters, het goed opgebouwde psychologische spelletje en de onderhuidse seksuele spanning weten maakt dat dit boek zich niet dertien in een dozijn hoeft te noemen. Het is origineel en uniek. Belooft je vele uren leesplezier. Waarbij je bij elk karakter zo je bedenkingen hebt.

“Tot ik de waarheid heb verteld over die avond.”

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Origineel 4 ****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 5 *****
  • Psychologie 5*****

4 ½ ster voor De Pier… zo`n sidderende plek waar je `s avonds niet graag in je eentje vertoefd.

 

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com