Recensies

Blogtour “De Bieb-bende” Marion deelt haar mening over De Bieb-bende 6 – Het middernachtcircus

 De Bieb-bende 6 – Het middernachtcircus – Michael Reefs 

download (3)

Ik kijk weer uit naar het volgende deel.

9200000072453120.jpg

De Achterflap

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigneunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?

De Mening van Marion;

De circusvoorstelling uit dit verhaal, dat op 22 juni zal plaats vinden om middernacht is een voorstelling om naar uit te kijken. Maar dit keer met een dubbele betekenis voor de leden van de bieb-bende. Het begint met een dichte vreemde mist die de omgeving van Zuidbaai teistert, dat het geen gewone mist is, daar komen ze al snel achter. De leden van de bieb-bende weten inmiddels dat alle vreemde gebeurtenissen serieus genomen moeten worden en een aanwijzing kan zijn in hun zoektocht om de volgende hemelrijder te bevrijden. Deze maand heeft dit alles te maken met de plek op de heuvel, waar plots zigeuners hun kamp hebben opgezet en waar alles in het teken staat van de voorbereiding op de grote goochelshow. Ook de leden van de bieb-bende kijken uit naar deze avond vanwege de show die ze te zien gaan krijgen, maar ook tellen ze de minuten af tot het bijna middernacht is, omdat ze weten dat dit het moment is dat George zijn kasteel zal proberen te  laten herrijzen uit de heuvel.  Voorafgaand aan de show lijkt er al iets vreemds aan de hand en is Irmushka de waarzegster niet te vinden, terwijl de kinderen hun kaartjes voor de show bij haar tent zouden ophalen. Het is een oude dame, maar ze kan de toekomst voorspellen en is belangrijk voor het volk van de zigeuners en speelt ook een grote rol in dit boek. Ze kent de kinderen van de bieb-bende beter en langer, dan dat zij zelf weten.

Het verhaal is weer onwijs goed neergezet door Michael Reefs, je gaat weer mee met de leden van de bieb-bende, een clubje waarmee je tijdens het lezen ondertussen vertrouwd raakt en die je maar al te graag wilt blijven volgen tijdens hun zoektocht naar de hemelrijders. Ik kijk weer uit naar het volgende deel.

Lieve Leesgroet Marion Poeste Thomas

15941244_848148238621201_6411415107071201634_n

Koop bij bol.com

photovisi-download