Recensies·Recensies van Moon

De Rode jager – Lisa Unger. “Wanneer je je weg gevonden hebt, wint de nieuwsgierigheid”

De Rode Jager – Lisa Unger

“Wanneer je je weg gevonden hebt, wint de nieuwsgierigheid”

9200000068978032

De Achterflap

Negentien jaar geleden viel het tot dan perfecte leven van Claudia in duigen toen ze het slachtoffer werd van een seksuele aanranding in haar eigen huis. Ze bleef achter met een verkruimelend huwelijk, een jonge dochter en een gevoel van angst dat nooit leek weg te gaan. Jaren later is Claudia een succesvolle blogger die bekend is om haar stijlvolle renovaties van huizen. Dan komt een woning op haar pad waartoe ze op onverklaarbare wijze wordt aangetrokken. Een huis waarvan gefluisterd wordt dat het een duistere geschiedenis heeft en dat het vol zit met verborgen verrassingen. Zoey was als kind getuige van de vreselijke dood van haar ouders in hun huis. Datzelfde huis. Nu is Zoey ‘de rode jager’, een vigilante en expert in gevechtskunsten met maar één doel: wraak. Wraak op de mannen die haar leven verwoestten. Het is tijd om te boeten. Claudia besluit het huis te kopen, ondanks herhaalde waarschuwingen. Ze zet een ketting van gebeurtenissen in gang waardoor zij en Zoey op hetzelfde pad terechtkomen. Een pad dat leidt naar ernstig gevaar. Finaal zullen Zoey en Claudia de confrontatie met hun verleden moeten aangaan om zichzelf en hun families te redden.

Mening

De Rode Jager, zint op wraak. Wat is er gebeurd met Zoey Drake?

Twee verhaallijnen lopen door elkaar, heden en verleden wisselen elkaar af, wat het lezen rommelig maakt. Toch heeft het verhaal een flinke dosis mysterie, je wilt als lezer weten waar het heen gaat, wat er gebeurd is. Lisa Unger, beschrijft niet heel duidelijk waar je zit in het verhaal. Zo zit je in het leven van Claudia en Raven, zo in het verleden van Zoey en dan weer in het heden van deze personage, het maakt het lastig. Wellicht als de hoofdstukken een kleine verwijzing naar de karakters zouden hebben gehad, dat dit het lezen een stuk prettiger had gemaakt

Maar juist de spanning, de onwetendheid, de intrigerende karakters, maken het boek mysterieus en geven het een explosieve lading. Dit maakt dat alleen door lezen een optie is. Je zit als lezer vaak in tweestrijd, toch wint de nieuwsgierigheid het van de irritatie.

Lisa Unger heeft het verhaal de juiste ingrediënten gegeven wat maakt dat het boek een echte thriller is. Wraak voert de boventoon, juist deze personage geeft het verhaal de spannende twist. Claudia en Raven maken het verhaal interessant en je proeft een kleine romantische ondertoon waar misschien meer mee gedaan had mogen worden.

Al met al toch genoten, een verhaal dat wanneer je de weg gevonden hebt, je jezelf loslaten kunt in een mysterieus spannend verhaal.

download (7)

Lieve Leesgroet Moon

nieuwsgierig? Koop via deze link

photovisi-download (32)