Recensies·Recensies van Moon

Mannenjacht – Marion van de Coolwijk “Laat je meeslepen en geniet, ga op mannenjacht”

Mannenjacht – Marion van de Coolwijk

“Marion houd je in haar macht, haar unieke schrijfstijl houd je lang in spanning en laat je genieten van de eerste tot laatste bladzijde.”

  • Mannenjacht – Marion van de Coolwijk
  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789045212838 
  • juni 2017

9200000075900710.jpg

De Achterflap

Frank, Marc, Bart en Herman vormen al vanaf hun jeugd een hechte vriendenclub. Hun gezamenlijke mannenweekenden op de boot van Bart zijn een traditie en ook in het dagelijks leven steunen ze elkaar door dik en dun.

Na een huwelijk van 22 jaar krijgt Karin van haar man Marc te horen dat hij verder wil met zijn minnares Babet. Na de eerste klap volgt een emotionele tijd, waarin veel geregeld moet worden. Als Karin tijdens een etentje haar vriendin Els, de zus van Bart, in vertrouwen neemt over deze emotionele achtbaan, krijgt ze plotseling het bericht dat Marc een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en is overleden.
Karin ontvangt van de politie Marcs persoonlijke spullen, de auto is total – loss. In een waas van woede en verdriet gaat ze op zoek naar antwoorden. Wat heeft Marc bezield? Wie is die Babet? Hoe lang was dit al aan de gang? Zat zij bij hem in de auto? Weet ze dat Marc dood is? En de allerbelangrijkste vraag: hoe is hij verongelukt? Als diezelfde avond Marcs telefoon door een anoniem nummer wordt gebeld, neemt ze onmiddellijk op. Maar het enige dat ze hoort is het geluid van klotsend water en een kan dat steeds hetzelfde zingt: ‘Daar was laatst een meisje boos. Daar was laatst een meisje boos…’

Mening

Bericht 2, ontvangen 4 november om twintig uur vijfenveertig.

“Daar was laatst een meisje boos….. Klik. Daar was laatst een meisje boos.. klik”

Een prachtige cover, zo eentje waarvan je gelijk het vakantiegevoel krijgt. Een prachtig jacht op een blauwe zee, ik kan der blij van worden.

Marion van de Coolwijk verraste mij vorig jaar met haar eerste thriller, Mangelvrouw. Nu komt Mannenjacht hopelijk is dit net zo`n Mustread.

“Zelfs nu het verleden het heden had ingehaald, bleven de vraagtekens.”

Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen. Twee van verhaallijnen welke ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar ergens zullen ze samenkomen. Het maakt mij nieuwsgierig, want beide vertellingen hebben iets mysterieus. Het leest prettig want het wordt duidelijk aan gegeven je je bevindt in het verhaal. De verhaallijn van Marc welke overlijdt tijdens een verkeersongeluk en die van Peggy en haar zus in het “Boskasteel”. Bij beide overheerst de vraag wat is er gebeurt, wat hebben ze gemeen?  Marion van de Coolwijk weet haar lezer te boeien met de sfeer en haar schrijfstijl. Een kenmerk van Marion haar schrijfstijl is dat je je als lezer lang in de duisternis waant. Het is in haar boeken niet zo dat je na drie hoofdstukken al weet wie de dader is

Een dik pluspunt voor haar boeken.

Ook in Mannenjacht wordt laagje voor laagje een tipje van de sluier opgelicht. Dit doet Marion op zo`n manier dat ze je als lezer gretig houdt, ze heeft je in haar macht want door deze oplopende nieuwsgierigheid blijf je lezen.

Kortom, ook deze tweede thriller van Marion van de Coolwijk is een Mustread, het neemt je mee in een rollercoaster van emotie. Het verhaal steekt goed in elkaar, leest heerlijk weg en bezit de benodigde portie spanning en mysterie. Mannenjacht zet je thrillerbrein op scherp.

download

Lieve Leesgroet Moon

14937423_1161648667236177_4005375491858789428_n

 Koop bij bol.com

photovisi-download (7)