Recensies

Zerk – Ellen G. “Deze Mustread moet je gelezen hebben.”

Zerk – Ellen G.

“Deze Mustread moet je gelezen hebben, Ellen G laat je genieten van het begin tot het einde”

 

9200000066177495

De Achterflap

Op Europa’s grootste Joodse begraafplaats in Berlijn-Weissensee wordt een man vermoord aangetroffen op zijn eigen familiegraf. De Moordbrigade is het spoor naar de dader kwijt. Een journalist onderzoekt een mogelijk antisemitisch motief. Voormalig hoofdcommissaris Wolfgang raakt geïntrigeerd en biedt de Moordbrigade zijn diensten aan. Maar hij moet zich afzijdig houden, want de onthullingen van de journalist zijn ingeslagen als een bom. De Weissenseemoord is een heet politiek hangijzer geworden. Onverwacht raakt Wolfgang toch betrokken bij de zaak. Als kort na elkaar twee vrouwen worden vermoord, is dat nog maar de start van een reeks verwikkelingen die al snel zijn persoonlijke levenssfeer binnendringen.

 

Mening

“Hij dacht na over de drie ingrediënten die een dodelijke cocktail zouden vormen. Een man, een vrouw en een vlijmscherp mes”

Wat hebben de Weissenseemoord, een seriemoordenaar en een internationaal detectivebureau met elkaar te maken? Wolfgang. Hij wordt gevraagd mee te werken aan het onderzoek naar de Wiessenseemoord. Wanneer er binnen 5 maanden nog twee moorden worden gepleegd, gaat de voormalig hoofdcommissaris overstag. Is dit wel zo`n slimme zet kan hij zich niet beter op andere dingen storten?

Een eenvoudige zwarte cover, met de titel in de steenkleur. De kleur van een grafzerk? Iets maakt mij nieuwsgierig, iets triggert mij aan deze omslag, wat is het?

Ellen G, verdeelt het verhaal duidelijk en met een flink portie oplopende spanning. De korte hoofdstukken lezen prettig, en snel. De schuingedrukte hoofdstukken laten de spanning oplopen, de dader is aan het woord, en dit maakt je nieuwsgierig, laat je niet los. De onheilspellende sfeer hierin heeft iets lugubers. “Wie is het toch?”

De schrijfstijl heeft iets speciaals als lezer raak je gaandeweg het verhaal steeds meer onder de indruk, Ellen geeft je elke keer een kleine hint, een kleine aanwijzing richting de dader. Maar op zo`n manier dat je totaal verstrengeld raakt met de personages en hun karaktertrekken. Ellen houd je in haar macht tot het einde van het verhaal, maar zelfs dan kun je het verhaal niet loslaten. De meerdere plottwisten en wendingen geven het verhaal de juiste dimensie welke het boek tot een intrigerende Mustread maken.

Zerk is met zijn 439 bladzijde een heerlijk spannende thriller, eentje waarbij wegleggen geen optie is. Het boek moet uit. Door de goed gedoseerde spanning, de manier waarop Ellen G elke keer meer laat zien van de dader, zit je in een leesflow en sla je het boek dicht met een diepe zucht. Jammer, het is uit. Ellen G, weet je te verrassen, de onheilspellende dader blijft tot het einde aan toe geheim. Niemand vertrouw je in Zerk, iedereen is verdacht.

Lees deze Mustread en je zult dit beamen.

Lieve Leesgroet Moon

Mustread !! nieuwsgierig? Koop hem hier!

photovisi-download (33)