Recensies·Recensies van Caro

Toni Coppers – Nooit meer alleen “Al weer een Topper van Coppers”

Toni Coppers – Nooit meer alleen

De 13de Liese Meerhout is er weer één met een verrassend plot.

 • Auteur: Toni Coppers
 • Uitgever: Manteau
 • Nederlandstalig
 • 320 pagina’s
 • 9789022334362
 • oktober 2017

9200000078953320

Samenvatting:

Liefde is het draagzaam maken

van elkaars eenzaamheid.

-Wim Kayzer

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.
Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken.
Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…

Mijn mening:

De lancering van Toni zijn 13e Liese Meerhout thriller werd gevierd met een boekenborrel op 11 oktober 2017, bij WPG uitgeverij België, in Antwerpen. Ik mocht daar bij aanwezig zijn en het was erg druk.

22664244_1897621833586576_1221237608_o

Toni werd geïnterviewd door Lino Boodts een oude vriend van hem en presenator.

‘Nooit meer alleen’ een prachtige cover met gouden letters met de naam Toni Coppers en een prachtige foto van een kat die op een tafel zit. Een cover die chique aandoet.

Jammer genoeg heb ik nog niet de hele serie van Liese Meerhout, maar het zit eraan te komen.

Hij oefent, ik voel het. Dit is slechts een voorspel.

Hij zal mensen vermoorden.

Liese Meerhout

Het verhaal begon wat tam. Het duurde wel even voor ik in het verhaal zat, maar toen ging het in een treinvaart en had het me in zijn greep.

De verschillende verhaallijnen, komen uiteindelijk samen tot een afschuwelijk plot. Hoe kan een mens zo verdorven worden.

Tussen de hoofdstukken stonden passages, vertelt in de ik-vorm, door de moordenaar. Deze moordenaar bleef voor mij tot het einde toe onbekend. De lugubere details waren de moorden op de katten, je gruwelt ervan.

Wanneer een groep vrijwilligers zelf een onderzoek start, omdat ze vinden dat de politie te weinig doet, gaat Liese toch verder op onderzoek uit, omdat ze denkt dat dit pas een voorteken is voor wat er gaat komen.

Het verhaal gaat ook over Liese en haar vriend Matthias.

Ik moet me beklagen’, zei Matthias. ‘Toen ik verliefd werd op een flik, wist ik niet dat ik haar zo zelden zou zien. Het is zaterdag en ik ben weer eens alleen.’

Liese moet proberen haar vriend ook genoeg aandacht te geven, maar wordt op de raarste tijden gebeld. Hoe houd de liefde stand!!??

Ook de zestig jarige Masson heeft het zwaar. De partner van Liese en vader van haar vriend zit alleen op een etage met de verhuisdozen nog ingepakt. Hij heeft een nieuwe liefde, maar durven de twee op hun leeftijd nog de stap te wagen om te gaan samen wonen?

Het leven kon echt van het ene moment op het andere ophouden, het kon voorbij zijn met een vingerknip. Je hoefde er niet eens ongezond voor te leven, het noodlot of een seconde brute pech volstond.

‘Here today, gone tomorrow’.

4half-stars.jpg

 • Schrijfstijl 4
 • Leesplezier 4
 • Plot 5
 • Spanning 5
 • Originaliteit 4
 • Psychologie 5

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (7)