Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Wilma Hartman

  • Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Mijn naam is Wilma. Ik woon in ’t Gooi (sinds deze zomer) met mijn man, mijn jack russel en twee kattendames. Binnenkort moeten we afscheid nemen van onze lieve jack russel maar hij is te oud en te ziek dat het zielig is om het langer te rekken.

Mijn beide zoons (21 en 24) wonen niet bij ons. Dus we zijn samen. Heerlijk tijd voor elkaar en tijd voor mijn grote hobby lezen. Ik werk fulltime als senior bestuurssecretaresse voor de raad van bestuur van een zorggroep in de gooi- en vechtstreek. Naast lezen ben ik ook graag creatief bezig, quilten, borduren, kaarten maken, dat soort dingen. Ik lees eigenlijk van alles van literatuur tot thrillers en alles daartussenin. Vind Scandinavische thrillers geweldig. Horror en science fiction zijn aan mij niet besteed.

photovisi-download (23)

  • Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Tja lastig, zoveel op mijn lijstje. Ik denk John Boyne zijn nieuwste boek maar ik wil ook graag de serie van Sterre Caron lezen of de boeken van Ake Edwardson

photovisi-download (31)

  • Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Het dossier van Anya Niewierrra of het nieuwste boek van Arthur Japin

 

 

  • En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: Kolja – Arthur Japin

photovisi-download (26)

2; Het dossier- Anya Niewierra 

photovisi-download (25)

3; Strikken – Domenico Starnone

photovisi-download (27)

4; Pjotr Vreeswijk – dwaalspoor

photovisi-download (28)

5; Sterre Caron – Trifla

photovisi-download (29)

 

  •  Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik denk ongeveer 50 á 60

  • Naar welk boek kijk je nu al uit?

Ik hoop dat er een nieuw boek komt van Nino Haratischwili. Verder laat ik me verrassen.

photovisi-download (30)

  • Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Dat vind ik een lastige vraag. Zoveel schrijvers, zoveel boeken en nog steeds weer nieuwe schrijvers. Ja, misschien de schrijver van Het dossier. Zo knap alles bij elkaar gecombineerd ik ben wel benieuwd hoe zij dat doet.

photovisi-download (32)

photovisi-download (24)