Recensies·Recensies van Moon

De Laatste Adem – Marijke Verhoeven “Verhoeven heeft een verrassende schrijfstijl, even wennen maar zeer verslavend.”

De Laatste Adem – Marijke Verhoeven

“Waar het heen gaat, je hebt geen idee, Marijke Verhoeven verrast je meerdere malen in De Laatste Adem.”

9200000071910165

De Achterflap

Midden in het zomerseizoen wordt het Deense eiland Kenning opgeschrikt door een gruwelijke moord. Aanvankelijk lijkt er geen verband te zijn met het kleine groepje vrouwen dat zich witte heksen noemt en dat deze zomer op het eiland verblijft. Maar waarom droomt Nina dan steeds over deze vrouwen? Als er een tweede verdwijning plaatsvindt op het rustieke eiland, besluit Nina alles op alles te zetten om de zaak op te lossen

Mijn Leeservaring

“Er speelt nogal het een en het ander op het eilandje Kenning. Heb je dat mee gekregen?”

Marijke Verhoeven heeft al meerdere pageturners geschreven en nu dan De Laatste Adem. Het tweede boek van haar met de personages Nina en Politieman Torben. Een verhaal waar je even in moet komen, verschillende verhaallijnen lopen synchroon door De Laatste Adem. Er gebeurt veel en de verhaallijnen lijken ogenschijnlijk niets met elkaar te maken te hebben. Het vergt enige inspanning wanneer je begint in De Laatste Adem. Op letten dus.

Maar wat in 1e instantie een issue lijkt te zijn, blijkt juist de kracht en het unieke van deze schrijfster. De opbouw begint kabbelend, enigszins moeizaam, maar je raakt al snel in een stroomversnelling, waardoor je gegrepen wordt. De verschillende verhaallijnen vallen als puzzelstukjes in elkaar

“Als zij er ook een was, één van hen, was er nog genoeg werk te doe op dit vervloekte eiland”

De Laatste Adem bevat veel; liefdesperikelen, een heksenkring, intrigerende karakters en verdachte personen. De juiste ingrediënten voor vele spannende leesmomenten. Het zijn dan ook alle perikelen in het verhaal, die mij persoonlijk enorm laten genieten, waardoor het verhaal meer en meer onder je huid gaat zitten. Dit en de manier waarop Marijke de sfeer weergeeft van het eiland Kenning, deze is heel overtuigend neergezet. De schrijfstijl van Verhoeven, houd je scherp en geconcentreerd. De Laatste Adem is zo`n boek waarbij je even moet door zetten, maar wanneer je dit doet dan ook enorm voor beloond wordt.

De laatste adem, maakt mij ook heel benieuwd naar het eerdere deel Beproeving, het boek is heel goed los van het eerdere te lezen. Maar je krijgt wel beknopte informatie over wat eraan vooraf gegaan is in Beproeving, net genoeg waardoor je nieuwsgierigheid het wint en je dit boek ook wilt lezen. Marijke Verhoeven bezit over een uniek schrijfstijl zij weet een verhaal zo uiteen te zetten waardoor je geen idee hebt waar het heen gaat.

De Laatste Adem, een boek waar je je koppie even bij moet houden maar een verhaal wat bestaat uit zoveel ingrediënten dat je ervan smult.

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (95)