Recensies·Recensies van Moon

Winterwereld – Linda van Rijn “Een heerlijke Feelgood thriller voor de donkere dagen”

Winterwereld – Linda van Rijn

“Een heerlijke Feelgood thriller voor de donkere dagen”

th (26)

De Achterflap

Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

Mijn Leeservaring

“Ik had hem en jij had hem niet, daar komt het op neer.”

Een mooi winter tafereel op de voorkant van Winterwereld, de titel past perfect bij de afbeelding. Een afbeelding welke eenzaamheid op roept, na het lezen van de achterflap valt er al een klein stukje in elkaar.

“Je hebt jarenlang gedaan alsof je leven zo perfect was. Oom mij te laten voelen hoe mislukt ik was”

Linda van Rijn staat over het algemeen bekend om haar heerlijk leesbare thriller verhalen. Geen lugubere thrillers maar meer Feelgood thrillers. Zo ook Winterwereld, je wordt al snel meegezogen in het verhaal en je gedachten gaan alle kanten op. Met de een krijg je medelijden bij de ander gelijk al een wrang gevoel. Maar dan krijgt het verhaal een wending waarbij het helemaal anders wordt, niemand lijkt meer te vertrouwen en de spanning loopt gestaag op.

Het verhaal van een groep vrienden welke samen een weekendje weg zijn, tot dat er plots roet in het eten wordt gegooid en vriendschap een illusie blijk te zijn.

Het verhaal neemt je met de beeldende schrijfstijl mee door de wonderwereld in het donkere bos, een pluspunt voor de manier waarop de sfeer wordt beschreven. Beeldend en tastbaar.

Winterwereld is een heerlijk tijdverdrijf voor de trieste zondag middag op de bank, terwijl de regen tegen de ramen slaat. Het leest als een trein, je hoeft even nergens over na te denken, gewoon heerlijk ontspannen lezen en genieten.

Een ideaal cadeau voor deze december maand, of gewoon voor de andere maanden om jezelf even te verwennen.

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (92)