Blogtour·Recensies·Recensies van Moon

Voltooid – Mariska Overman #Blogtour “Een Mustread van de bovenste plank.”

Voltooid – Mariska Overman

“Overman weet de details zo diepgaand uit te werken, dat je het verhaal als vanzelf mee beleeft. Diep onder de indruk”

 voltooid cover

 

De Achterflap

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?
Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Mijn leeservaring

“Hij had nooit mogen aarzelen.Het was gewogen. Lang gewogen. Het was goed bevonden.”

Een tweede thriller van Mariska Overman, na haar thrillerdebuut Hoofdzaak, komt Overman nu met Voltooid. Ook in dit boek is Isabel Dieudonné een van de hoofdkarakters. Isabel keert na een zwaar jaar terug als adviseur bij het forensisch team.

Voltooid blikt kort terug op Hoofdzaak, gaandeweg het boek krijg je informatie wat er gebeurd is in het voorgaande deel. Het maakt het verhaal duidelijker en je begrijpt Isabel beter. Al zou je het niet missen, het begin van Voltooid is pakkend en trekt je snel mee het verhaal in. De gedetailleerde extra informatie die je krijgt bij de postmortale zorg zijn vernieuwend en doen je denken aan de boeken van Tess Gerritsen. Een groot compliment voor Overman. Niet alleen dit aspect wordt goed uitgediept beschreven ook de bijkomende zaken in de verhaallijn zijn tot in detail uitgewerkt.

“Een cadeautje, elkaar leren kennen. Maar wel een cadeautje met een inktzwart randje”

Het onderwerp en de setting van het verhaal is een omstreden onderwerp, euthanasie zorgt al jaren voor een hoop gesteggel, je hebt voor- en tegen standers, Overman weet dit onderwerp sterk neer te zetten. Met zijn voorstanders en tegenstanders, persoonlijk geeft dit voor mij het verhaal een extra pluspunt. De manier waarop Mariska alles beschrijft getuigt van respect en kunde, er is over nagedacht, het klopt en het geeft eenieder de vrijheid om het op te vatten zoals hij of zij wilt. Respect viert hoogtij.

Wanneer je je als lezer bedenkt; “Goh het zal wel die kant op gaan” kom je in Voltooid bedrogen uit, Mariska weet je te verrassen, te boeien en ze laat je genieten. Dit boek heeft je in zijn greep vanaf bladzijde één en naarmate het einde nadert, wil je eigenlijk alleen maar langzamer gaan lezen, het idee dat het boek uit gaat voelt als een kater.

De verhalen van Isabel Dieudonné zouden interessant voer zijn voor een televisie serie, doordat alle aspecten zo goed in elkaar overlopen zou een Nederlandse Bones zo geboren kunnen worden.

Met Voltooid overtreft Mariska haar eerdere debuut, Voltooid is een Mustread van de bovenste plank. Dit boek moet je gelezen hebben, maar vooral deze schrijfster moeten we in de gaten houden hier gaan we nog veel van horen

Lieve Leesgroet Moon

photovisi-download (15)

 

 

Een gedachte over “Voltooid – Mariska Overman #Blogtour “Een Mustread van de bovenste plank.”

Reacties zijn gesloten.