Luisterboek·Recensies·Recensies van Caro

Eva Monté – De mooiste tijd van je leven “Een verhaal waarin je wordt meegenomen, naar het “hart” van een studentenvereniging”

Eva Monté – De mooiste tijd van je leven

“Een verhaal waarin je wordt meegenomen, naar het hart van een studentenvereniging”

0000082639

Storytel.nl original

  • Verschijningsdatum 12-02-2018
  • Voorgelezen door Abbey Hoes
  • 10 hoofdstukken
  • Categorie: romans
  • Audioboek & Ebook

Samenvatting:

Lid worden van studentenvereniging Bellona lijkt voor Daatje de ideale start van haar nieuwe leven in Utrecht. Een instant vriendenkring en een kamer in een mooi huis.

De ontgroening is een hel en het is moeilijk om te wennen aan alle gewoontes en regels, maar de band met haar nieuwe vrienden maakt alles goed. En dan is er nog Victor, de praeses en kleinzoon van de machtige en gerespecteerde Aus Graave, oprichter van Bellona. Als Daatje steeds hechter wordt met Victor, ontdekt ze dat de familie en de vereniging ook een heel andere kant hebben.

Mijn ervaring met een luisterboek van Storytel.nl:

Tijdens een bijzondere ontmoeting met Storytel.nl, waarbij verschillende bloggers waren uitgenodigd om dit bedrijf te leren kennen, kregen wij een bon om Storytel 3 maanden gratis uit te proberen. Auteurs Eva Monté waren ook aanwezig, want op 12 februari zou hun original “De mooiste tijd van je leven” online komen.

Aan Eva Monté maar ook aan directeur Robert en de organisator van die middag Marloes Hoogendoorn, konden we vragen stellen. We kregen ook een rondleiding door het schitterende pand.

Op 12 februari had ik storytel op mijn telefoon gedownload en onder het strijken heb ik het boek aangezet. Het verhaal begint met een intro, zodat je al een beetje in de stemming kan komen van het verhaal. Abbey Hoes heeft een heel prettige voorleesstem dit maakt het luisteren heel plezierig.

Het verhaal bestaat uit 10 hoofdstukken. Na ieder hoofdstuk, wat ook weer met het stukje muziek eindigt, kun je het verhaal beoordelen met sterren en doorgaan met het volgende hoofdstuk.

Nu moet ik bekennen dat onder het strijken en toen ik de stal aan het uitmesten was, ik mijn aandacht er goed bij kon houden, maar toen ik even op de bank lag met mijn koptelefoon op, werd ik wakker en had dus echt een stukje gemist. Dit kwam door de prettige stem van Abbey en het zonnetje op mijn gezicht. Gelukkig is het verhaal goed terug te spoelen. Een extra pluspunt, vind ik.  Je kunt naar bed gaan en het boekluisteren, maar wel een timer aanzetten

.28536994_2061111903904234_982761294_n

 

Een maantje kun je aanklikken en daarbij een slaaptimer in stellen van 5 tot 60 minuten. Wat een uitvinding.

Wanneer je niet wilt luisteren heb je de mogelijkheid het ebook te lezen. Zeer handig als je een recensie wilt schrijven.

“Nee, ik laat me niet meer vernederen. Dan maar geen kamer”.                                                     “Doe niet zo dom”. Fel kijkt Cathelijne haar aan. “het gaat niet alleen om die kamer. Het is ook de rest van je leven…..”.

Het boek is een roman met een vleugje thriller erin verwerkt. Laatst was er een programma over het wel en wee tijdens ontgroeningen bij studentenverenigingen en wanneer je dit boek beluisterd lopen soms de rillingen over je lijf en waan je je bij zo’n ontgroenings ritueel. Heel realistisch dus.                                                                                        Eén gedeelte was wat onwerkelijk, wanneer Daatje naar het ziekenhuis wordt gebracht en niet haar ouders op de hoogte stelt. Daar zelfs een onderzoek ondergaat wat je niet in je koude kleren gaat zitten. Een beetje naïef van Daatje. Verder was het een zeer spannend boek, waar ik met volle teugen van heb genoten. Het verhaal is voor volwassenen, maar ik vind het zeer zeker ook geschikt voor NA, qua tal gebruik.

En dan het einde, je denkt het plot te weten maar blijft met een grote vraag achter, komt er nog een deel twee van “De tijd van je leven”? Ik denk het wel want het verhaal had een open einde. 

Op naar de volgend Storytel Original.

28642817_2061111303904294_603300232_o.png

Nieuwsgierig geworden? Klik hier en bekijk het aanbod van Storytel.

Lieve lees en luistergroet van Caroline

photovisi-download (5)

 

 

 

 

Een gedachte over “Eva Monté – De mooiste tijd van je leven “Een verhaal waarin je wordt meegenomen, naar het “hart” van een studentenvereniging”

Reacties zijn gesloten.