Blogtour·Recensies·Recensies van Moon

De Rode Magneet – Bertina Mulder #Blogtour

De Rode Magneet – Bertina Mulder

“Bertina legt de lat nu wel heel hoog… Deze Reis wil je niet missen.”

 9200000086230265

De Achterflap

De psychologische thriller De rode magneet is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX en Mars One

De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar ‘De Rode Magneet’ is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars. 
Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de productiemaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.
Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip…?

Mijn Leeservaring

De Trailer van de Rode Magneet

Het tweede boek van Bertina Mulder, eerder las ik haar debuut Wisselwerking waar ik zeer van onder de indruk was. De Rode Magneet is haar thriller debuut, ik ben zeer benieuwd wat dit Bertina ons gaat vertellen met deze psychologische thriller, want de in het oog springende, vlammende omslag maakt mij nieuwsgierig

De Rode Magneet, samen met Norah, Justin, Chris en Li-An stap je in een geheel andere wereld als waar je bekend mee bent. Een wereld die Bertina Mulder zo goed beschrijft dat je snel onder de indruk zal zijn, met veel diepgang beschrijft Mulder het verhaal over de ruimtereis. Bertina heeft serieus veel werk gestoken in haar research. Hierdoor is het verhaal niet alleen spannend en mysterieus maar ook enorm interessant. De lezer krijgt een gedegen kijkje in de wereld van de ruimtevaart.

“Engines burn… ten, nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one, zero… engine ignition… and we have a liftoff”

Tijdens de ruimte missie proef je de mysterieuze, onheilspellende sfeer bij de personages. De 4 astronauten of eigenlijk 5 inclusief de lezer, want door de diepgaande schrijfstijl beleef je dit verhaal als vanzelf mee. De onderstroom binnen het team is duidelijk voelbaar tijdens het lezen, het wantrouwen wordt pittig op de proef gesteld en de sfeer wordt steeds benauwder, niet alleen voor de astronauten. Meerdere onverwachte wendingen, maken de puzzel compleet, door een goed doordachte opbouw van het verhaal blijft het boeiend van begin tot eind.

Bertina weet de lezer mee te nemen in de ruimtecapsule en ook uitstappen is pas mogelijk als de zwaartekracht terug is, of in dit geval de laatste bladzijde is om geslagen.

Met De Rode Magneet, heeft Bertina Mulder een heel actueel onderwerp aangesneden. Met het oog op de ruimtemissies naar Mars in 2022 is deze thriller zeer uniek te noemen. Bertina heeft een fascinerend en boeiend verhaal weten neer te zetten, wat zeer de moeite waard is om te lezen.

Door de uitgebreide en zorgvuldig uitgewerkte details, over alles wat bij een ruimtemissie aan de orde is, heeft Bertina mij overdonderd. Dit thrillerdebuut smaakt naar meer, al heeft ze de lat wel erg hoog gelegd voor haarzelf.

Wanneer je in de Rode Magneet stapt zal je de “ruimte” Reis van je leven ervaren. Deze heerlijke Leeservaring wil je niet missen.

A Mustread from Mars

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (42)

2 gedachten over “De Rode Magneet – Bertina Mulder #Blogtour

  1. Een unieke thriller? Welnee, al twee jaar geleden verscheen ‘Roodvonk’ van de schrijver Sybold Deen. Een heel spannende thriller over de eerste bemande reis naar Mars en bij mij weten was dat de eerste op dit gebied in de Nederlandse taal.

    Like

Reacties zijn gesloten.