Recensies·Recensies van Moon·Storytel

De mooiste tijd van je leven – Eva Monté ” Voor jong en oud heerlijk luisterplezier”

Storytel Original

De mooiste tijd van je leven – Eva Monté

“Voor jong en oud heerlijk luisterplezier, om bij weg te dromen”

0000082639

Mijn eerste luisterboek met dank aan Storytel, welke ons een abonnement aanbod van drie maanden, toen wij pasgeleden bij de boekpresentatie waren van het luisterboek van Eva Monte “De mooiste tijd van je leven” ingesproken door Abbey Hoes. Drie maanden kennismaken met een gesproken boek. Heel benieuwd!

Heerlijk ontspannen begon ik aan mijn eerste luisterervaring. `s Avonds in bed nog even een half uurtje luisteren, dit bevalt wel erg goed moet ik zeggen.

“Daatje is er helemaal klaar voor: het kennismakingsweekend van Bellona. Met een bus worden ze naar een geheime locatie gebracht, en dan beginnen de loodzware ontgroeningsopdrachten. Maar het is het waard: de acht feuten die het, het beste doen krijgen een plaats in studentenhuis Het Zwaantje.

Het leven als student gaat beginnen, maar is het wel zo mooi als het allemaal voorgespiegeld wordt? Hoever gaat een studentenverenging? Een verhaal over macht en onmacht.

Is het wel zo fijn om een Bellonarie te zijn?

 

Het verhaal beslaat tien hoofstukken van elk een uur luisterplezier, Abbey Hoes leest het verhaal prettig en ongedwongen voor, je zit al snel midden in het verhaal. De manier waarop Abbey met verschillende toonhoogtes het verhaal overbrengt is pakkend en meeslepend.

“Al glanst de appel nog zo mooi, vanbinnen is het toch een wormenzooi”

Dit verhaal is voor veel leeftijdscategorieën een aanrader, zeker de YA en de New Adult zullen smullen van de verhalen rondom de studenten vereniging Bellona. Gaandeweg het verhaal begint de sfeer om te slaan, het wordt mysterieus, Daatje krijgt vage klachten, Victor blijft overheersend en irritant.  Dit geeft een spannende lading aan het verhaal. Er is meer aan de hand. Heerlijk, Abbey Hoes weet je meer en meer mee te trekken in het verhaal.

De stem van de verteller is bij een Luisterboek van groot belang, Abbey Hoes is helemaal het type stem dat past bij hoofdpersonage Daatje. Abbey transformeert in je gedachte naar de hoofdpersonage en de beelden verschijnen als vanzelf op je netvlies. Je kunt er je hele eigen plaatje van maken.

Evan Monte heeft met De Mooiste tijd van je leven een indrukwekkend verhaal neergezet, want naast de spanning en verhaallijn vertellen de schrijfsters ook iets dat ertoe doet. Het machtsmisbruik in de wereld van de studenten verenigingen, is van alle tijden en ook in deze tijd is dit vaak nog aanwezig. Dit kan soms schrijnende gevolgen hebben, met deze serieuze ondertoon weet het schrijversduo hopelijk een boodschap door te geven. Daarom zou dit boek zeker voor de jongvolwassenen en de YA een dikke aanrader zijn. Naast de heerlijke verhaallijn zet het je ook nog aan het denken. Dubbel + zou ik zeggen.

Hopelijk komt Eva Monté met een vervolg van dit verhaal. Daatje is een heerlijk karakter en ik wil eigenlijk wel weten wat er nog meer gebeurde, voor mij was het boek nog lang niet uit, toen ik erachter kwam dat ik echt aan het einde was van het verhaal overviel mij een gevoel van verwardheid. Maar helaas zit er een limiet van 10 uur aan een Storytel boek, de plot had van mij iets meer worden uitgebreid.

De ervaring met Storytel is een hele dikke plus, wat is dit een fijne uitvinding, het brengt je luistergenot en ontspanning. Waarschijnlijk heb ik vanaf heden een lange vriendschap met Storytel.

“Voel je als een Zwaan, door de manier waarop Abbey Hoes dit heerlijk spannende verhaal verteld is dit geen probleem. Eva Monté bezorgt je de fijnste luisteruren van je leven.”

Lieve Luistergroet Moon

20180203_160553

Nieuwsgierig naar het aanbod van Storytel.. klik hier

photovisi-download (54).jpg