Recensies·Recensies van Moon

Het Kwaad in ons – Corine Hartman “Psychologisch ijzersterk en weerzinwekkend. Wauw”  

 Het Kwaad in ons – Corine Hartman

“Voor je kinderen ga je door het vuur, Corine Hartman weet je in dit verhaal aan het twijfelen te brengen. Psychologisch ijzersterk en weerzinwekkend. Wauw”

  • Auteur: Corine Hartman
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlandstalig 
  • 288 pagina’s 
  • 9789403106809 
  • Februari 2018

9200000085027114

De Achterflap

Een gelukkig gezin. Zijn we dat ooit wel geweest?

Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.
Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden, en ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond.

Mijn Leeservaring

Corine Hartman heeft mij al menig maal omvergeblazen met haar thrillers, zij staat dan ook niet onverdienstelijk hoog in het lijstje favorieten. Het kwaad in ons is een standalone van Hartman. Eerder schreef zij al meerdere standalone` s maar ook is zij zeer bekend door haar Jessica Haider serie, en haar samenwerking met Tomas Ross

“`s Nachts wordt het verleden dat al duister was, inktzwart en dat is goed. Zo duister als de dood.”

Zal dit verhaal mij weer zo weten te raken als haar eerdere boeken?

Corine weet de lezer in te pakken met zeer intrigerende karakters, zij maken je nieuwsgierig en laten je niet los. Het belooft een pittig staaltje psychologie te worden, daar ben je al snel achter wanneer je de eerste hoofdstukken hebt gelezen.

Een dreigende sfeer overheerst het verhaal, je voelt je als lezer ongemakkelijk bij de karaktertrekken van de hoofdpersonages. Chapeau, voor de schrijfster dat zij dit gevoel weet op te wekken. Dat de karakters zich op een bepaalde manier ontwikkelen, doet soms onwezenlijk aan, maar dat is naïviteit, want deze wereld wil je eigenlijk niet kennen, al is hij er wel degelijk.

“Bij de gedachte dat hij als oud vuil was gedumpt, voelde hij altijd diezelfde woede, dat pijnlijke vuur in zijn ziel. Inktzwart.”

Door de overtuigende en treffende schrijfstijl van Hartman, schetst de lezer zich een overduidelijk beeld van de situatie. Meerdere malen ontschoot mij zelfs de term W.T.F, gewoon omdat het op sommige momenten zo heftig was, dat het me letterlijk aangreep. Maar je leest door en in je achterhoofd weet je dat dit serieus kan gebeuren. Maar willen we niet allemaal, onze ogen sluiten voor bepaalde problemen. Dit gebeurt niet in onze omgeving denken we. Corine Hartman heeft mij met dit verhaal aan het denken gezet, want ook al is het onderwerp sterk uitgelicht, het gebeurt en het zou zomaar bij jou om de hoek kunnen zijn. Achter een ogenschijnlijk gelukkig gezin kan van alles schuilgaan.

Diep onder de indruk sluit ik het boek, de schrijfstijl van Corine komt binnen. Het verhaal zet je aan tot denken en zal je menigmaal van je stuk brengen. Met deze aangrijpende, ijzersterke psychologische thriller laat Corine Hartman zich van haar sterkste kant zien. Indrukwekkend goed uitgewerkte karakters spelen hun rol subliem, zij bezorgen je rillingen en laten je zelfs huiveren bij de gedachten aan wanneer dit waarheid zou zijn.

Hoe ver ga jij voor je kinderen? Dit verhaal zet je wel even aan het denken.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (23)